Suomalaisilla upea neloisjohto WRC2-luokassa

Secto Rally FInlandin WRC2-luokassa on meneillään käsittämätön sinivalkoinen dominointi. Teemu Suninen johtaa, Emil Lindholm on toisena, Mikko Heikkilä kolmantena ja Sami Pajari neljäntenä.

Teemu Suninen johtaa luokkaa perjantain ajopäivän jälkeen 19,4 sekunnilla Lindholmiin.

– On mennyt hyvin. On puskettu aika tavalla, ja niin ovat muutkin. Lauantaina on rankka pitkien ja mäkisten erikoiskokeiden päivä. Tasaisen kovaa on tultu, ja koitetaan jatkaa samoin huomenna.

Emil Lindholm kokee, että suomalaisten välisessä kamppailussa mennään äärirajoilla.

– Tiesin, että taso on korkealla, mutta tuntuu, että ollaan aika limitillä. Teet pienen virheen ja näet sen heti pätkäajassa. Ihan OK ehjä päivä. Teemulle on jääty tasaisesti. Erot ovat pieniä, ja rallia on vielä jäljellä, joten katsotaan mitä voidaan vielä tehdä.

Mikko Heikkilä summasi perjantain napakasti.

– Ihan OK peruskyytiä, mutta edellisellä tuli virheitä. Olisi tämäkin voinut tulla kovempaa.

Ralliautoilun hallitseva junioreiden maailmanmestari Sami Pajari oli kohtuullisen tyytyväinen päivän viimeisen erikoiskokeen maalissa.

– Ihan hyvältä tuntuu kuitenkin. Taas taidettiin kyllä jäädä pari sekkaa, mutta pari päivää on vielä jäljellä, joten mikäs tässä on ajellessa.

Suomeen monen vuoden tauon jälkeen palannut, rallin MM-sarjan pääluokassakin takavuosina nähty uusiseelantilainen Hayden Paddon kehui estoitta keskisuomalaisia sorateitä. Paddon on kilpailussa kuudentena.

– Rakastan näitä pätkiä. Ihan maagista, vaikka vähän röykkyistä. Fiilis autossa on hyvä. Olen ehkä vähän turhan varovainen – varsinkin siksi, kun auto pitää saada pian laivattua Uuteen-Seelantiin. Huomenna pusketaan vähän kovemmin.

WRC2-luokan tilanne 10/22 EK:n jälkeen

1. Teemu Suninen – Mikko Markkula (Hyundai) 53.41,1
2. Emil Lindholm – Reeta Hämäläinen (Škoda) + 19,4
3. Mikko Heikkilä – Samu Vaaleri (Škoda) + 19,7
4. Sami Pajari – Enni Mälkönen (Škoda) + 26,5
5. Egon Kaur – Silver Simm EST (Volkswagen) + 46,7
6. Hayden Paddon – John Kennard NZL (Hyundai) + 51,7

Lauantaina MM-rallin pisin päivä

Secto Rally Finland jatkuu lauantaina kahdeksalla erikoiskokeella ja rallin pisimmällä ajopäivällä, sillä erikoiskoekilometrejä on edessä peräti 150,3.

Päivän aloittaa EK 11 Päijälä 1 kello 08.08.

Kuva: Taneli Niinimäki/AKK

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close