Rovanperällä hurja tilanne Vekkulassa – nousi kärkikolmikkoon

Kalle Rovanperän parempi ajopaikka näkyi heti lauantaina ja kotiyleisön suosikki latasikin Toyotastaan kaikki irti sateen raikastamilla Keski-Suomen sorateillä. Tiukassa sekuntikamppailussa Rovanperä kuittasi jo yhden sijan ylöspäin, kun hän ohitti tuloksissa tallikaverinsa, britti Elfyn Evansin. MM-rallin johdossa jatkaa Viron Ott Tänak. Esapekka Lappi on niin ikään edelleen toisena.

Vekkulan erikoiskokeella Rovanperällä alkoi kuitenkin olla vauhtia enemmän kuin tiessä leveyttä.

– Ihan hieno pätkä. Haastava pätkä ajaa nuotista.Yksi nuotti lopussa pitkässä oikeassa oli liian nopea ja mentiin ojia pitkin ja tieliitoksen yli, mutta täällä ollaan.

Ott Tänak oli tyytyväinen Vekkulan maalissa, minne hän paiskasi Hyundaillaan pohja-ajan, vaikka aamupäivän mittaan näytti siltä, että Toyotat pääsevät hyvillä suorituksillaan jo uhkaavan lähelle.

– Oli hyvä pätkä, ei mitään tilanteita. Rytmi oli hyvä, ja enempää ei voitu tehdä.

Secto Rally Finlandissa toisena ajava Esapekka Lappi kertoi, että tilanteita Vekkulassa riitti.

– Uusi pätkä säväytti kivasti. Ei ollut helppoa, koska pito vaihteli koko ajan. Siellä oli tosi nopeita mutkia puskien takana ja kun nyt ajettiin tätä ensimmäistä kertaa, niin tuli melkoisia sivuluisuja.

Tilanne 14/22 EK:n jälkeen

1. Ott Tänak EST (Hyundai) 1.27.13,8
2. Esapekka Lappi (Toyota) + 9,5
3. Kalle Rovanperä (Toyota) + 12,9
4. Elfyn Evans GBR (Toyota) + 17,9
5. Thierry Neuville BEL (Hyundai) + 1.28,5

Lauantaina vielä neljä erikoiskoetta

Suomen MM-rallin lauantaiajopäivänä on edessä vielä neljä erikoiskoetta, kun Päijälä, Rapsula, Patajoki ja Vekkula ajetaan kertaalleen Jämsän ja Kuhmoisten suunnalla. Lenkin ensimmäinen erikoiskoe, Päijälä 2, alkaa kello 15.38.

Kuva: Petro Piilo

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close