Joonas Lindroos uusi 13 vuoden takaisen vetomiesten voittonsa

Tullan UA:n Joonas Lindroos ratkaisi Vetomieskisan voiton päivän kolmannella erikoiskokeella Patajoella. Selkeät pohjat takasivat sellaisen johdon, ettei kakkoseksi ajaneella Markus Hellströmillä on enää mahdollisuuksia ajaa kiinni ilman Lindroosin haaveria.

Lindroosin kisa Harjulla alkoi takkuisesti, kun ensin oli pyörähtää avausmutkassa ja Harjulta alastullessa hän osui vielä paaliinkin. – Harjuvitsaus iski jälleen. En tiedä mikä siinä on, mutta se vaan ei onnistu.

Lauantaipäivä kulkikin sitten hienosti avauspätkällä niukat pohjat. Kakkos- ja kolmospätkälläkin tuli sitten selvät erot pahimpaan kiistakumppaniin Hellströmiin. Päätöspätkällä ei sitten tarvinnut enää puristaa hampaat kiristäen. Voittomarginaali oli lopulta 20,9 sekuntia.

Hellström ajoi jälleen hienolla tasolla. Kakkossija on kuitenkin toiseksi paras vaihtoehto. Hellström joutui kuitenkin ajamaan päätöspätkän tosissaan, kun Juho Koski-Lammi nousi ennen päätöspätkää aivan kantaan.

Juho Koski-Lammi oli vain 1,9 sekunnin päässä Hellströmistä, mutta ei saanut kiinni. Koski-Lammi otti kuitenkin arvokkaan podiumpaikan.

Vaikka Juho Koski-Lammi olisi lopussa keskeyttänyt ja podiumilla olisi jääty Koski-Lammia, sillä veljeksistä vanhempi oli ottanut paikan. Nyt Heikki oli neljäs ennen parasta etuvetokuskia Jani Lahtista. Lahtinen karisti päätöspätkällä Max Karhapään 7,4 sekunnin päähän.

Viime vuoden kolmannen nelivetomiestittelin ottanut Mika Rampanen oli seitsemäs ennen todelista valopilkkua Matteo Fontanaa, joka ajoi todella hienon kisa. Kympin joukkoon mahtui vielä Henri Tuomisto ja Petri Lehtinen.

Kuva: Hanaa!/Marko Kyöstilä

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close