Lappi vain 3,8 sekuntia Tänakin perässä perjantain jälkeen

Secto Rally Finlandin huima sekuntikamppailu jatkui Keski-Suomen sorateillä aivan perjantaipäivän loppuun saakka. Ensimmäisen täyden ajopäivän jälkeen lauantaihin lähdetään Viron Ott Tänakin johdolla, mutta Suomen Esapekka Lappi on vain 3,8 sekunnin päässä.

Tänak oli melkoisen puhki kiivaan ajopäivän jälkeen Sahloinen-Moksi 2:n maalissa.

– Tämä oli nyt nopeampi pätkä. Esapekka tulee lujaa. Tämä on ollut uuvuttava päivä ja akkuni ovat aivan tyhjät. Nyt nukkumaan, Tänak sanaili.

Lappi lähtee loistoasetelmista lauantaihin.

– Aamulla sanoinkin, että vielä ei menty ihan rajoilla. Päivällä nostin vauhtia, mutta ei tullut kuitenkaan lisää tilanteita. Ajo on melko puhdasta, joten se on hyvä. Huomenna näemme auton todellisen potentiaalin. Kalle on nyt aurannut tietä ja silti ajanut hyvin, joten kaikkien on oltava huomenna varuillaan, kun hän saa samanarvoisen lähtöpaikan, Lappi pohti.

Neljänneksi kivunnut Kalle Rovanperä teki kaikkensa perjantaina.

– Aamu oli ok ja yritin tulla niin lujaa kuin pystyin. Kuitenkin jopa erikoiskokeiden toiset ajokerrat olivat vielä haastavat. Toivotaan, että huomisen lähtöpaikalla meillä on helpompaa, ja katsotaan miten sää vaikuttaa.

Jari Huttusen mainiot otteet sulivat illan ajolenkillä ongelmiin Fordin bensapaineiden kanssa.

Harjulta yleisömäärät myös perjantailta julki

Harjun eilisen torstain yleisöennätyksen (19 500 katsojaa) lisäksi tänään perjantaina 5.8. Harjulla oli yhteensä 10 500 katsojaa, joten supersuosittu kaupunkierikoiskoe veti Jyväskylän ydinkeskustaan tänä vuonna kahtena ajopäivänä peräti 30 000 katsojaa. Kahden päivän yhteisluku sivuaa aikaisempaa ennätyskertaa.

Tilanne 10/22 EK:n jälkeen

1. Ott Tänak EST (Hyundai) 50.41,2
2. Esapekka Lappi (Toyota) + 3,8
3. Elfyn Evans GBR (Toyota) + 19,3
4. Kalle Rovanperä (Toyota) + 21,0
5. Craig Breen IRL (Ford) + 32,5

Lauantaina MM-rallin pisin päivä

Secto Rally Finland jatkuu lauantaina kahdeksalla erikoiskokeella ja rallin pisimmällä ajopäivällä, sillä erikoiskoekilometrejä on edessä peräti 150,3.

Päivän aloittaa EK 11 Päijälä 1 kello 08.08.

Kuva: Petro Piilo

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close