Rovanperä Kenian Safari-rallin voittoon!

Kalle Rovanperä ja Jonne Halttunen ovat voittaneet Kenian MM-rallin eli Safari-rallin. Ralli oli Toyotan superjuhlaa, sillä talli otti huiman neloisvoiton, kun britti Elfyn Evans oli toinen, Japanin Takamoto Katsuta kolmas ja hallitseva maailmanmestari, Ranskan Sebastien Ogier neljäs.

Rallin maalissa Rovanperä sanoi kilpailun olleen todella haastava.

– Tuntuu tosi hyvältä. Tämä oli vaikein ralli ikinä urallani tähän asti. Tiimille isot kiitokset, he ovat tehneet sarjan parhaan ja kestävimmän auton. Isot kiitokset myös Jonnelle, Rovanperä sanaili rallin maalissa.

Kysyttäessä onko Rovanperä ollut yllättynyt siitä, että pystyy voittamaan melkein missä tahansa ja näinkin vaikean rallin, antoi nuori suomalainen kylmän viileän vastauksen.

– Voitto ei yllättänyt, se oli meidän suunnitelma, Rovanperä sanoi hymyillen.

Voitollaan Rovanperä kasvatti MM-pistejohtonsa jo peräti 65 pisteeseen ennen Belgian Thierry Neuvillea, joka ajoi rallissa viidenneksi sekä nappasi täydet viisi pistettä Power Stagelta.

Tulokset, Kenian MM-ralli

MM-pisteet 6/13 osakilpailun jälkeen

Seuraavaksi Viroon

Seuraava MM-ralli ajetaan Virossa 14.-17. heinäkuuta. Kalle Rovanperän kotiralli, Suomen MM-ralli eli Secto Rally Finland ajetaan Jyväskylässä ja Keski-Suomessa 4.-7. elokuuta.

Hanki lippusi Secto Rally Finlandiin

Hanki lippusi Kalle Rovanperän kotiralliin nyt! Lisätietoja Liput-sivulta, nähdään Jyväskylässä!

Kuva: WRC

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close