Pettymykset kasaantuivat Rovanperän ulosajossa

Kalle Rovanperän toiveet vahvasta ja hyvästä tuloksesta tämän viikonlopun MM-kotirallissaan saivat karun lopun nuoren suomalaisen auton suistuttua tieltä ja osuttua hiekkakasaan Secto Automotive Rally Finlandin toisen ajopäivän, eli lauantain aamupuolella.

Toyota Gazoo Racing WRT -kuljettaja oli pettynyt suoritukseensa perjantaina, eli Rovanperän 21-vuotissyntymäpäivänä ajetuilla kuudella erikoiskokeella, mutta hänen itseluottamuksensa näytti palaavan toisena ajopäivänä, aamun ensimmäisillä erikoiskokeilla. Rovanperä kellotti toiseksi nopeimman ajan 13,49-kilometrisellä Arvajan erikoiskokeella jääden vain 1,7 sekuntia tallikaverilleen Elfyn Evansille – mutta menetti autonsa hallinnan jo heti seuraavalla pätkällä.

Suomalainen ajoi ulos 3,6 kilometriä Patajoen 20,55-kilometrisen EK:n alusta, kun hänen Yariksensa osui ensin sisäkurvissa, tien vasemmalla puolella, josta se sinkosi oikealle ja iskeytyi keula edellä isoon sorakasaan. Törmäys aiheutti sen verran tuhoa Toyota Yaris WRC -auton etupäälle, että Rovanperä joutui keskeyttämään. Hän oli startannut Patajoen erikoiskokeelle neljänneltä sijalta, 18,6 sekuntia kokonaiskisaa johtanutta Evansia perässä.

Rovanperä vahvisti myöhemmin, että hän ja kartanlukija Jonne Halttunen ovat kunnossa törmäyksen jäljiltä. 

Se oli tosi simppeli vasen mutka”, mies kertoi WRC.com-sivuston All Live -lähetyksessä. ”Oja veti meidät poikittain. Minulla oli kaksi vaihtoehtoa: jarruttaa tai koittaa korjata kaasulla. Koitin korjata ja iskeydyimme hiekkakasaan.

Kasa oli sijoitettu suoraan lyhtypylvään eteen. 

Pylväs olisi itse asiassa kaatunut, ja auto ei olisi kärsinyt niin paljon tuhoja”, Rovanperä vastasi, kun hänelle sanottiin hiekan pelastaneen heidät suuremmalta onnettomuudelta.

Toyota Gazoo Racing WRT -tiimissä arvioidaan auton vauriot, eikä päätöstä Rovanperän mahdollisesta osallistumisesta sunnuntain viimeiseen ajopäivään ole vielä tehty. 

Odotukset Rovanperän menestymisestä ja jopa kotirallin voitosta olivat olleet todella korkealla, mutta mies itse kieltää, että menestyspaineet olisivat vaikuttaneet häneen. Turhauttava viides sija perjantain ensimmäisen ajopäivän päätteeksi – yksityistiimi RTE-Motorsportin Yarisksella ajavan maanmies Esapekka Lapin takana – ei kuitenkaan ollut sellainen syntymäpäivälahja, jota Rovanperä olisi toivonut. 

Rovanperä nousi Lapin edelle lauantain toisen ajopäivän avanneella Kakaristo-Hassin erikoiskokeella, mutta ulosajo kolme pätkää myöhemmin siirsi parhaan suomalaisen ”valtikan” Suomen MM-rallin 70-vuotisjuhlakisassa takaisin 30-vuotiaalle Lapille. 

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close