Atte, Maiju ja Pauno jakavat kokemuksiaan vapaaehtoistyöstä Suomen Rallista.

Haluatko vapaaehtoiseksi Suomen MM-rallin, eli Rally Finlandin 70-vuotisjuhlakilpailuun, mutta et ole varma siitä millaista vapaaehtoisena oleminen oikein on? Vuosien varrella apunamme olleet Atte, Maiju ja Pauno jakavat nyt kokemuksiaan Rally Finlandin vapaaehtoishommista. Tänä vuonna sinäkin voit olla mukana! 

Atte Koskinen 

Suomen MM-ralli on ollut osa elämääni jo kymmenvuotiaasta asti. Aloitin vapaaehtoishommat mediatiimissä, kun siinä vapaaehtoisena ollut äitini otti minut mukaansa tapahtumaan. Aluksi tein sellaisia töitä, joihin sen ikäisenä kykenin ja joita voitiin luottaa minun kontolleni: panin mm. kuvaajille tarkoitettuja ”fotoliivejä” numerojärjestykseen, kiinnitin mediapasseja kaulanauhoihin ja olin juoksupoikana mediakeskuksen ja akkreditointitoimiston välillä. Iän sekä osaamisen ja kykyjen karttuessa sain myös lisää vastuuta. Sain mahdollisuuden kirjoittaa juttuja tapahtuman nettisivuille sekä auttaa sosiaalisen median puolella ja akkreditoinnissa. Sain myös tehdä hommia itsenäisesti.  

Vapaaehtoisena pääsee kokemaan tapahtuman todella ainutlaatuisella tavalla ja saa mahdollisuuden olla osa jotain suurempaa. Pääsin näkemään suurtapahtuman kulissien taakse miten tapahtuma rakennetaan, ja sain antaa oman panokseni fanien rakastamaan Suomen MM-ralliin. Näiden hienojen kokemusten innoittamana opiskelen nyt ammattikorkeakoulussa tapahtumatuottajaksi. Monilla opiskelukavereillani on itse asiassa samantyylisiä kokemuksia kuin minulla. Kiinnostus tapahtuma-alaa kohtaan, ja haave urasta sen parissa, on saanut alkunsa paikallisissa tapahtumissa, vapaaehtoisena työskentelemisen kautta. 

Haluan kiittää ralliorganisaatiossa kaikkia niitä, jotka luottivat minuun ja antoivat minulle vastuuta. Erilaisten tehtävien parissa työskentely kansainvälisessä ympäristössä – missä tahansa iässä – on ainutlaatuisen arvokas elämys.

Maiju Kolsi

Minulla on mahtavia kokemuksia Suomen MM-rallin vapaaehtoishommista. Olen nyt jo muutaman rallin ajan ollut mukana tapahtuman mediatiimissä – ja erityisesti median akkreditoinnissa, jossa olen pääasiassa työskennellyt kotimaisen ja kansainvälisen lehdistön edustajien akkreditointien parissa. Lisäksi olin avustajieni kanssa vastuussa kaikkien tarvittavien materiaalien ja välineiden siirtämisestä Paviljongilla sijaitsevasta kilpailukeskuksesta akkreditointipisteeseen ja takaisin. 

Tapahtumassa työskenteleminen on mukavaa. Meillä oli mediatiimissä todella hauskaa yhdessä ja autoimme aina toisiamme. Jotkut meistä olivat kokeneempia, toiset taas aivan uusia tulokkaita, mutta konkarit aina opastivat ”keltanokkia” ja jakoivat arvokasta tietoa uusille tiimiläisille. Olen saanut ralliviikkojen aikana tosi monia uusia ystäviä – ja niitä viikkoja on muuten aika paljon.

Pauno Järvinen

Olen ollut vapaaehtoisena Suomen MM-rallissa viitenä tai kuutena vuonna. Aluksi olin serkkuni kanssa juoksupoikana, ja muutaman vuoden kuluttua liityin mukaan mediatiimiin. Työskentelin niin mediakeskuksessa kuin akkreditointipisteelläkin. Mediakeskuksessa tehtäviini kuului ”asiakaspalvelu”, eli lehdistön edustajien auttaminen sekä lehdistötilaisuuden järjestäminen. Akkreditointitoimistossa hoidimme median akkreditoinnin tapahtumaan ja kerroimme yleisiä ohjeita niin ralliin kuin sen keskuspaikka Jyväskylään liittyen. 

Odotan aina koko vuoden ralliviikon alkamista. Työpäivät tapahtumassa ovat todella pitkiä ja väillä myös erittäin hektisiä, mutta mahtavan tiimin ansiosta homma ei kuitenkaan tunnu raskaalta.  Ryhmähenki Suomen MM-rallissa on kerrassaan ainutlaatuista, en ole kokenut sellaista missään muualla. Vaikka vapaaehtoisille ei makseta palkkaa, he saavat hienoja kokemuksia – ja mielestäni se on paljon tärkeämpää kuin rahallinen korvaus. Pääsemme tietysti erikoiskokeille ilmaiseksi, mutta iso etu mediakeskuksessa työskentelemisessä on se, että salissa on jättikokoinen valkokangas, jolla kaikki rallin erikoiskokeet näytetään livenä.  

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close