Secto Automotive Rally Finlandiin ilmoittautuneiden lista julki

*Syksyn kovavauhtisessa trillerissä mukana kolme aikaisempien vuosien voittajaa 

*Suomen ykköstähdet Lappi ja Rovanperä WRC-luokan ilmoittautuneiden joukossa

*Lisäluokat WRC2 ja WRC3 houkuttelivat yhteensä 22 ilmoittautunutta

*Tositoimissa myös neljä AKK:n Tulevaisuuden Tähti -palkinnon voittanutta kuljettajaa 

Juuri julkistetusta ilmoittautuneiden listasta käy ilmi, että kauden 2021 rallin MM-sarjan kymmenennessä osakilpailussa – eli ensi kuussa ajettavassa Secto Automotive Rally Finlandissa – on tarjolla tähtinimiä vilisevä kuljettajakattaus.

1. – 3. lokakuuta järjestettävään Suomen MM-rallin 70-vuotisjuhlakisaan ilmoittautui yhteensä 43 kuljettajaparia. Jyväskylän kaupungin isännöimä tapahtuma ja sen kolme kovavauhtista kilpailupäivää merkitsevät myös MM-rallikaravaanin kuumeisesti odotettua paluuta Keski-Suomen sorateille.

Pääluokka WRC:hen ilmoittautui määräaikaan mennessä kymmenen lajin kärkinimeä, mukaan lukien entisiä ja nykyisiä maailmanmestareita, kolme aiempien vuosien ”Jyskälän” voittajaa sekä kaksi kotimaista ralliässää. WRC2- ja WRC3-luokat puolestaan pullistelevat nopeita kilpailijoita. 

– Tämä on ollut todella merkittävä viikko 70-vuotisjuhlatapahtumallemme. Tiistaina julkistimme uuden nimisponsorimme, Secto Automotiven, ja nyt voimme tyytyväisinä paljastaa tulevan kilpailun vankan osallistujalistan. Meille on suuri ilo ja kunnia nähdä näin monta huippukuljettajaa osallistumassa tämänvuotiseen kisaan, joka on tärkeä merkkipaalu tapahtuman historiassa. Näin korkeatasoinen kilpailijajoukko takaa sen, että kisasta tulee varmasti yksi kuluvan MM-rallikauden kohokohdista, josta puhutaan vielä vuosienkin päästä nykymallisten WRC-autojen viimeisenä Suomen MM-rallina, ennen rallin MM-sarjan vuonna 2022 alkavaa hybridiaikakautta, Secto Automotive Rally Finlandin järjestäjätaho AKK Sports Oy:n toimitusjohtaja Riku Bitter sanoo.

Pääluokka WRC:n kymmenen parasta

Suomessa päämajaansa pitävää Toyota Gazoo Racing WRT -tallia juhlakisassa edustavat Sébastien Ogier ja kartanlukijansa Julien IngrassiaElfyn Evans ja hänelle nuotteja lukeva Scott Martin, Suomen Kalle Rovanperä ja kartturinsa Jonne Halttunen sekä Takamoto Katsuta parinaan Keaton Williams. Lisää suomalaisväriä nähdään viidennen mukaan ilmoitetun Toyota Yaris WRC:n kyydissä, kun RTE-Motorsport -tiimin väreissä olevaa autoa käskyttää Esapekka Lappi kartturinaan Janne Ferm. Niin Ogier ja Ingrassia kuin pari Lappi ja Fermkin ovat jo kertaalleen yltäneet voittoon Keski-Suomen vauhdikkailla sorateillä.

Hyundai Shell Mobis World Rally Team -tallin kolmea Hyundai i20 Coupe WRC -autoa Jyväskylässä luotsaavat kuljettajaparit Thierry Neuville ja Martin WydaegheOtt Tänak ja Martin Järveoja sekä Craig Breen ja Paul Nagle. Virolaiskaksikko Tänak ja kartanlukija Järveoja lähtee jahtaamaan jo kolmatta voittoaan Suomen MM-rallissa.  

M-Sport Ford World Rally Team -tallin Ford Fiesta WRC -autoilla puolestaan kilpailevat Gus Greensmith ja kartanlukijansa Chris Patterson sekä Adrien Fourmaux kartturinaan Renaud Jamoul.

WRC2-luokassa nähdään ”Mestarit Soralla” 

WRC2:n puolella Secto Automotive Rally Finlandiin ilmoittautuneiden kärkinimi on Citroën C3 Rally2 -autolla ajava, luokan hallitseva maailmanmestari Mads Østberg yhdessä kartanlukijansa Torstein Eriksenin kanssa. Mukaan ovat ilmoittautuneet myös vuoden 2020 WRC3-luokan maailmanmestaripari, Suomen Jari Huttunen ja kartturinsa Mikko Lukka, JWRC-junioriluokan hallitseva mestari Tom Kristensson kartturinaan David Arhusiander Ford Fiesta Rally2 -autolla, sekä entiset rallin EM-sarjan ERC1 Junior -luokan mestarit Nikolay Gryazin ja Oliver Solberg, joille nuotteja lukevat Konstanin Aleksandrov ja Aaron Johnston, tässä järjestyksessä. Huttunen ja Solberg ajavat molemmat äskettäin hyväksytyillä Hyundai i20 N Rally2 -autoilla, kun taas Teemu Suninen ja kartanlukijansa Mikko Markkula sekä kuljettajapari Gryazin – Aleksandrov osallistuvat kisaan suomalaisen Printsportin kalustolla, eli Movisport Volkswagen Polo GTI R5 -autoilla. 

Vahva suomalaisedustus WRC3-luokassa – kuskit valmiina tositoimiin

Secto Automotive Rally Finlandin WRC3-luokkaan ilmoittautui yhteensä neljätoista kuljettajaparia. Kotimaisista rallilahjakkuuksista menestystä tavoittelevat muun muassa Ralli SM -sarjaa parhaillaan johtava Mikko Heikkilä, kauden 2020 mestari Teemu Asunmaa sekä viime kauden kakkonen Emil Lindholm. Mukana nähdään myös esimerkiksi vuonna 2018 Jyväskylässä WRC2-luokan voittoon ajanut Suomen Eerik Pietarinen, Espanjan Pepe López sekä Brasilian Paulo Nobre.

AKK:n Tulevaisuuden Tähti Lauri Joonan suuri tilaisuus 

Vuoden 2020 AKK:n Tulevaisuuden Tähti – eli Flying Finn Future Star -palkinnon voittanut Lauri Joona kilpailee nyt ensimmäistä kertaa Rally2-tasolla, kun hän osallistuu kotikisaansa WRC3-luokassa, Škoda Fabian ratissa. Rallin juniorien MM-sarjaa (JWRC) normaalisti ajava Joona on yksi neljästä Secto Automotive Rally Finlandissa nähtävästä AKK:n Tulevaisuuden Tähti -voittajasta. Aiemmista palkinnon saajista mukana ovat Jari Huttunen, Emil Lindholm ja Teemu Suninen. Suomen MM-ralli ei kuulu tällä kaudella JWRC-sarjan ohjelmaan.

Varta vasten räätälöity Fiesta Rally3

Sähkömaastoautoilla ajettavan Extreme E -sarjan kärkinimiin lukeutuva Australian Molly Taylor tekee tänä vuonna muutaman kisan mittaisen paluun rallin puolelle ja osallistuu muun muassa Secto Automotive Rally Finlandiin Ford Fiesta Rally3 -auton ratissa. Tälle kaudelle lanseeratun uuden Rally3-luokan tarkoitus on tarjota entistä parempia mahdollisuuksia nelivetoautoilla kilpailemiseen. Fiesta ST Rally3 -auton ensiesiintyminen rallipoluilla nähtiin maaliskuussa ajetussa SM O.K. Auto-Rallissa, ja Taylor puolestaan on yksi lajin parhaista naiskuljettajista.

Secto Automotive Rally Finlandin ilmoittautuneiden lista on kokonaisuudessaan nähtävissä TÄSTÄ, tai Sportity-sovelluksessa koodilla RF2021.

Lisätietoja ja mediatoiminnot:

Linda Hirvonen, lehdistöpäällikkö, puh. 045 329 9696, linda.hirvonen@autourheilu.fi

(HUOM! Yhteydenotot englanniksi.)

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close