Kuljettajat kertasivat taitojaan FIA:n ensiapukoulutuksessa

Turvallisuus on ammatti-autourheilijoiden työympäristön tinkimätön perusta, jossa ennakointi ja ennaltaehkäisy ovat tärkeässä roolissa.

Kolmikymmenpäinen joukko WRC-kuljettajia ja -karttureita kokoontui autourheilun kansainvälisen kattojärjestön ensiapukoulutukseen Neste Rallin kynnyksellä Jyväskylän Paviljongilla. Tunnin koulutussession aikana FIA:n lääkintädelegaatti Cem Boneval havainnollisti yhdessä kilpailulääkäri Timo Kaukosen kanssa kriisitilanteiden toimintamalleja. 

Ensimmäistä kertaa WRC-luokan autokunnille järjestetyssä koulutuksessa käytiin läpi poikkeustilanteita, kuten mahdollisen ulosajon jälkeistä ensihoitoa. Aiemmin vastaavia koulutuksia on pidetty myös JWRC-kuljettajille sekä MM-ralleihin akkreditoituneille kuvaajille. 

Lyhyen teoriaosuuden jälkeen kuljettajat harjoittelivat ensiaputaitoja, kuten tajuttoman autosta poistamista ja elvyttämistä myös käytännössä. Tarkoituksena oli saada taidot tarttumaan niin, että tarpeen vaatiessa ne tulisivat suoraan selkäytimestä. Ensiaputaitojen harjoittelu herätti kuljettajissa keskittynyttä kiinnostusta ja oppi tarttui selvästi kuulijoihin myös käytännön harjoitteiden kautta.  

– Koulutus sai hyvän vastaanoton. Osallistuminen ei ollut pakollista, mutta suositeltua. Palautetta tuli kuitenkin heti, että kilpailijat toivoivat, että vastaavia koulutuksia järjestettäisiin jatkossa vuosittain, kertaa Boneval.

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close