Pajari pamautti heti pohjat junioreiden MM-rallitaistossa

Uralleen uskomattoman näytönpaikan Neste Rallissa voittanut vuoden 2019 Flying Finn Future Star Sami Pajari on käyttänyt mahdollisuutensa täysillä hyväksi. Lahtelainen Pajari on kovatasoisessa ja nuoria nälkäisiä kuljettajia täynnä olevassa luokassaan kuudentena kahden ajopäivän jälkeen. Perjatain huippuhetki oli uran ensimmäinen pohja-aika MM-rallissa.

Pajari ja hänen kartanlukijansa Antti Haapala aloittivat urakkansa torstaina Harjun yleisöerikoiskokeella, mutta perjantaina olikin sitten jo suuri rallimaailma ammollaan edessä ja kymmenen erikoiskoetta ajettavana.

17-vuotias Pajari ei paljoa Ford Fiestansa ratissa arkaillut, vaan polkaisi luokkapohjat heti Moksin ykkösvedolla kilpailun kolmannelle erikoiskokeelle. Pajari ajoi päivän aikana muitakin kärkisuorituksia luokassaan, lunastaen hienosti häneen kohdistuneita odotuksia.

Nuori mies kertoi päivän päätteeksi olevansa jopa hieman hämillään MM-tason pohja-ajastaan.

– Rehellisesti sanottuna en tiedä, miten pystyin voittamaan Moksissa. Ajoin siellä ihan samalla tavalla kuin esimerkiksi Ralli SM -sarjassa. En ottanut mitään riskejä, vaan kaikki meni hyvin luonnollisesti, Pajari muisteli päivän tapahtumia tyytyväisenä.

– Olen saanut ajettua hyviä aikoja ja tässä luokassa viiden kärkeen pääseminen ek-ajoissa tuntuu upealta. Fiilistä lisää se, että kyseessä on juuri Neste Ralli eli kotikisa, Pajari hehkutti.

Tänään lauantaina 3.8. Pajarin ja Haapalan matka jatkuu kahdeksalla erikoiskokeella Jämsän alueella. Ensimmäisenä edessä on Pihlajakoski kello 8.18.

JWRC-tilanne EK 11/23 jälkeen
1. Tom Kristensson (SWE) 1.14.21,9
2. Jan Solans (ESP) + 24,2
3. Dennis Rådström (SWE) + 28,0
4. Roland Poom (EST) + 42,6
5. Martins Sesks (LVA) + 54,4
6. Sami Pajari (FIN) + 57,0
7. Aleksi Röyhkiö (FIN) + 1.41,0 

Kuva: Taneli Niinimäki/AKK

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close