Latvala liitää Neste Rallin johdossa – Lappi kolmas

Kotiyleisön suursuosikki, Toyotan Jari-Matti Latvala, näytti parastaan Neste Rallin perjantaipäivänä ja johtaa kilpailua 11 erikoiskokeen jälkeen 1,2 sekunnin erolla tallikaveriinsa britti Kris Meekeen. Kärkikolmikon täydentää Citroenin Esapekka Lappi, jonka ero kärkeen on vain 2,4 sekuntia.

Latvala ajoi perjantaina peräti kuusi pohja-aikaa, mutta kamppailu kärkisijoista on ollut äärimmäisen tiukkaa sadasosapeliä. Vaikeasta alkukaudesta kärsinyt Latvala oli iloinen päivän päättäneen Harju 2:n maalissa.

– Meillä on yleisesti ottaen ollut hyvä päivä. Olen todella tyytyväinen siihen, mitä olemme tehneet. Taistelu on todella kovaa ja huomisesta tulee erittäin haastava, koska erot ovat niin pieniä, Latvala kommentoi.

Kris Meeke ajoi pitkään kilpailun kolmantena, mutta Ott Tänakin pudottua ensin neljänneksi Ässämäessä ja Lapin kolmanneksi Äänekoskella, otti Meeke toisen sijan haltuunsa.

– Tämä ei tästä enää parane. Näillä autoilla ja näillä teillä tämä on suorastaan kaunista. Taistelu saa kaikki keskittymään tosissaan ja antamaan aivan kaikkensa. Tämä peli ratkaistaan sekunnin kymmenysosilla, Meeke hehkutti.

Esapekka Lappi on löytänyt niin ikään hankalan kauden jälkeen loistavan vauhdin kotiralliinsa. Lappi oli jo toisena Ässämäen jälkimmäisen ajokerran jälkeen, mutta joutui antautumaan Meekelle päivän päätteeksi. Päivän tunnelmat 28-vuotias suomalainen tiivisti ”lappimaiseen” tapaansa.

– On hienoa olla hyvässä vauhdissa ja varsinkin tässä rallissa. Olen nauttinut todella paljon ja auto toimii täydellisesti, ralli on taas mukavaa! Olisi pitänyt hävitä Tänakille 0,7 sekuntia, niin olisi päässyt nukkumaan, mutta mennään nyt vielä huudattamaan jengiä Paviljongin haastatteluun, Lappi nauratti.

Teemu Sunisen vaisu vauhti ei ottanut parantuakseen perjantain toisella ajolenkillä, vaan eroa on kertynyt jo yli 50 sekuntia kärkeen, mikä oikeuttaa yhdeksänteen sijaan.

– Aika haastava päivä on ollut. Suoritustaso on ollut aika huono, eikä ole saatu tehtyä yhtään hyviä aikoja. Ei paljon hymyilytä poikaa, vaikka on tiimin nopein. Huomiselle täytyy keksiä jotain ja toivottavasti parantaa aikaa.

WRC-tilanne EK 11/23 jälkeen
1. Jari-Matti Latvala (FIN) 1.02.11,5
2. Kris Meeke (GBR) + 2,0
3. Esapekka Lappi (FIN) + 2,5
4. Ott Tänak (EST) + 3,1
5. Craig Breen (IRL) + 14,3


9. Teemu Suninen (FIN) + 52,4

Rovanperä ajaa jälkiä ranskalaiskilpailijansa selkään WRC 2 Pro -luokassa

Kalle Rovanperän täysin ylivoimainen dominointi tehdastallien WRC 2 Pro -luokassa sen kuin jatkuu. 18-vuotiaalle puuppolalaiselle ei ranskalaiskilpakumppani Eric Camillista ole tällä hetkellä vastusta. Parivaljakon ero lauantaihin lähdettäessä on jo yli kaksi minuuttia. 

– Hauska ja mielenkiintoinen päivä on ollut. Hyökkäsimme aamulla ja nautimme kamppailusta muiden kanssa. Huollossa löydettiin hyvät säädöt, ja on hauska nähdä miten ne toimivat huomisen ensimmäisellä pätkällä, Rovanperä sanoi.

WRC 2 Pro -tilanne EK 11/23 jälkeen
1. Kalle Rovanperä (FIN) 1.07.09,7
2. Eric Camilli (FRA) + 2.15,1

Huttusella draamaa rengasrikon myötä – tippui neljänneksi

Jari Huttunen ajoi vielä ennen iltapäivän huoltotaukoa WRC 2 -luokan toisena, mutta rengasrikko Moksi toisella lenkillä tiputti 25-vuotiaan kuljettajan tuloksissa neljänneksi. Huttunen oli kuitenkin hyvillä mielin Harjun maalissa.

– Hyvä päivä. Auto oli yllättävän hyvä. Kärsittiin yksi rengasrikko ja menetettiin aikaa, mutta ihan hyvä, tullaan mitä tällä päästään.

WRC 2 -tilanne EK 11/23 jälkeen
1. Pierre-Louis Loubet (FRA) 1.07.41,3
2. Nikolay Gryazin (RUS) + 49,6
3. Takamoto Katsuta (JPN) + 49,7
4. Jari Huttunen (FIN) + 1.17,0
5. Johan Kristofferson (SWE) + 2.01,5

Pajari ja Röyhkiö sinivalkoistavat JWRC-luokkaa

JWRC-luokka etenee ruotsalaisen Tom Kristenssonin tahdissa. Toisena tuleva espanjalainen Jan Solans on jäänyt reilun 20 sekunnin päähän ja kolmantena ajava Ruotsin Dennis Rådström 28 sekuntia.

Muun Muassa Sunisen ja Huttusen jalanjäljissä Flying Finn Future Star -voittajana Neste Rallissa ajava 17-vuotias Sami Pajari on luokassa vakaasti kuudentena.

– On ihan hyvä fiilis. Vauhtikin on paikka paikoin ollut aika hyvää ja kuitenkin ihan varmasti on pystytty tulemaan. Päätarkoitus on, että saadaan mahdollisimman paljon kokemusta, eikä mitään hölmöiltäisi.

Pajarin takana seitsemäntenä ajaa 19-vuotias Aleksi Röyhkiö.

– Ollaan ajettu kokemusta tässä kisassa. Koitetaan nyt parantaa vauhtia pätkä pätkältä.

JWRC-tilanne EK 11/23 jälkeen
1. Tom Kristensson (SWE) 1.14.21,9
2. Jan Solans (ESP) + 24,2
3. Dennis Rådström (SWE) + 28,0
4. Roland Poom (EST) + 42,6
5. Martins Sesks (LVA) + 54,4
6. Sami Pajari (FIN) + 57,0
7. Aleksi Röyhkiö (FIN) + 1.41,0

Rallin MM-sarjan yhdeksäs osakilpailu, Neste Ralli, jatkuu lauantaina 3.8. Jämsän seudulla kahdeksalla erikoiskokeella, kun vuorossa ovat kahteen kertaan ajettavat Pihlajakoski, Päijälä, Kakaristo ja Leustu. Pihlajakoski 1 starttaa päivän kello 08.08.

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close