AKK:n Flying Finn jatkaa suomalaisen autourheilun menestysperinteitä

Autourheilun lajiliiton Flying Finn -yhteisössä tehdään tärkeää työtä suomalaisen autourheilun tulevaisuuden turvaamiseksi. Neste Rallissa tasoaan pääsevät mittaamaan myös Flying Finn -kuljettajapolun kautta kohti maailman huippua nousevat kuljettajalahjakkuudet.

Suomalaisella autourheilulla on kansainväliselläkin mittapuulla pitkät perinteet. Menestysperinteiden jatkumisen eteen tehdään laajamittaista työtä AKK:n Flying Finn -nuorisotyön kautta.

“Flying Finn on suomalaisen autourheilun yhteisö, johon kuuluu sekä tähtikuljettajia että faneja, mutta myös yrityksiä ja tiimejä. Yhtenä keskeisenä tavoitteenamme on varmistaa sitä, että suomalainen autourheilu voi hyvin myös jatkossa”, toteaa Flying Finn -kokonaisuudesta AKK:ssa vastaava Jari Rask.

Raskin mukaan Flying Finn on kattava kokonaisuus, jossa erityisen tärkeässä roolissa ovat mukana olevat yritykset, jotka mahdollistavat taloudellisella tuellaan nuorille lupauksille paremmat edellytykset edetä urallaan.

“AKK Sports Oy ja AKK-Motorsport  ry järjestävät Neste Rallia ja yhtenä tukijalkana AKK:n toiminnassa on nimenomaan Flying Finnin toiminta, jonka kautta pyrimme julistamaan ilosanomaamme ja houkuttelemaan lisää tukijoita mukaan”, Rask kertoo.

Neste Ralli -viikonlopun aikana Flying Finn -konsepti näyttäytyy suurelle yleisölle niin Jyväskylän Paviljongin kilpailukeskuksessa kuin erikoiskokeillakin: huoltoparkin Flying Finn Walk of Famella kunnioitetaan kartingautojen lahjoittajia ja Flying Finn Loungessa verkostoidutaan business-tapaamisten merkeissä.

Uudet lajilegendat kypsyvät järjestelmällisen konseptin avulla

“Flying Finn kytkeytyy Neste Ralliin useammallakin tavalla mutta yksi keskeisimmistä asioista on tietenkin Flying Finn Future Star. Neste Ralli merkitsee nuorille kuljettajille todella isoa mahdollisuutta näyttää osaamistaan, sillä tätä tapahtumaa seuraa 180 miljoonaa ihmistä ympäri maailmaa ja kaikki silmät keskittyvät vuorollaan kuhunkin autokuntaan. Jos siinä hetkessä pystyy näyttämään omaa osaamistaan, niin aika monet sen huomaavat, Rask taustoittaa.

Flying Finnin toimijat tekevät tärkeää työtä sen eteen, että Suomi olisi jatkossakin maailman menestyneimpien autourheilumaiden joukossa. Suomella on tällä hetkellä neljä F1- ja 13 rallin maailmanmestaruutta, joita on tarkoitus saada jatkossa paljon lisää.

Nuorten kuljettajien tulevaisuuden kannalta yksi merkittävimmistä tekijöistä on tietenkin rahoitus. Flying Finn pyrkii rakentamaan yrityksille sellaista ekosysteemiä suomalaisen autourheilun ympärille, jossa yritykset voivat toimia itsenäisinä tukijoina, mutta viedä myös yhdessä suomalaista autourheilua eteenpäin ja hyödyntää sen menestystä omassa markkinoinnissaan ja viestinnässään.

Ralli yhdistää suomalaisia

Pienenä maana Suomi ei kilpaile kansainvälisesti harrastajien määrällä, vaan menestyksen takana on hyvin usein laadukas työ. Suomalaisten autourheilun voima piileekin vahvasti tiiviissä yhteisössä.

“Suomalainen ralliyhteisö on hyvin yhtenäinen joukko. Otamme yhdessä vastaan ilot ja surut. Suomalaiset ovat rallikansaa ja elävät ja hengittävät ainakin tämän viikon ajan pelkkää rallia. Jokainen meistä seuraa autourheilua. Vaikka sitä ei aktiivisesti tekisikään, kuitenkin tietää siitä. Kun ottaa puheeksi Neste Rallin, niin jokaisella meillä on jokin muisto siihen liittyen”, Rask hymyilee.

Myös Raskilta itseltään löyty runsaasti aiempaa kokemusta autourheilun saralta, vaikka mies onkin aloittanut Flyingin Finnin parissa vasta muutama kuukausi sitten.

“Aikaisemmin olen työskennellyt muun muassa Formula 3:sten Team Managerina Euroopassa ja tehnyt paljon töitä nuorten kuljettajien kanssa; siten tämä asia on lähellä sydäntäni. Kun mahdollisuus tuli ryhtyä kehittämään Flyingin Finnin toimintaa, niin ilman muuta kiinnostuin ja halusin lähteä mukaan”, Rask päättää.

Kuva: Aaro Nygård / AKK

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close