Rovanperä toiseksi Safari Rallissa – Neuville hylättiin!

Kenian Safari Rallin voittoon ajoi Toyotan ranskalaisässä ja moninkertainen maailmanmestari Sébastien Ogier.

Viimevuotinen Safari-voittaja Kalle Rovanperä jäi Ogierista 6,7 sekuntia. Elfyn Evans ja Takamoto Katsuta täydensivät Toyotan neloisvoiton.

”Aina sitä haluaa ajaa voitosta, mutta teimme kuitenkin parhaamme ensimmäisenä autona . Siihen nähden ei niin huono kisa, ja hyvät pisteet kaikkinensa kautta ajatellen”, Rovanperä summaili rallin jälkeen.

Jättiyllätys rallin jälkeen: Neuville hylättiin!

Kilpailun tuomaristo hylkäsi Therry Neuvillen ajosuorituksen Safari Rallin jälkeen. Belgialainen sijoittui rallissa kahdeksanneksi ja voitti Safarin päättäneen Power Stagen hurmosmaisella ajollaan saalistaen viisi lisäpistettä.

Nyt Neuvillen tulos on kuitenkin mitätöity, sillä FIAn mukaan Neuvillen taustajoukkoihin kuuluneen henkilön havaittiin liikkuneen ajoneuvolla erikoiskokeiden reitillä ilman lupaa keräämässä lisätietoja reitistä.

Neuvillen hylkääminen vahvistaa Rovanperän asemaa kuljettajien MM-tilaston kärkipaikalla. Suomalaisen pistesaalis on nyt 140. Neuvillen saldo jää 93 pisteteeseen ja hän putosi MM-pisteissä viidenneksi. Evans nousi nyt MM-pisteissä toiseksi 99 pisteellä.

Kuljettajien MM-sarjan pistetilanne 

1. Kalle Rovanperä, Toyota, 140 

2. Elfyn Evans, Toyota, 99

3. Sébastien Ogier, Toyota, 98

4. Ott Tänak, Ford, 98

5. Thierry Neuville, Hyundai, 93

6. Esapekka Lappi, Hyundai, 69

Hanki liput Kalle Rovanperän kotiralliin!

Noin kuukauden päästä MM-rallikaravaani suuntaa jälleen Jyväskylään ja Keski-Suomeen, kun edessä on Kalle Rovanperän kotiralli: Secto Rally Finland! Hanki lippusi nyt ja nähdään huimilla sorateillä 3.-6. elokuuta!


Kuva: McKlein

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close