Rovanperälle torjuntavoitto Sardiniasta – MM-johto kasvoi jo 55 pisteeseen

Italian Sardinian MM-ralli oli odotetun haastava MM-sarjaa johtavalla Suomen Kalle Rovanperälle ja hänen kartanlukijalleen Jonne Halttuselle. Parivaljakko joutui johtoasemansa myötä jälleen Toyotallaan aura-auton rooliin, mikä oli huomattavasti kinkkisempi tilanne nyt kuin edellisessä rallissa Portugalissa.

Kaikesta huolimatta Rovanperä ajoi viisaan ja vahvan viikonlopun ja kasvatti MM-johtoaan jo peräti 55 pisteeseen. Rallin voittoon ajoi vuoden 2019 lajin maailmanmestari, Viron Ott Tänak. Voitto oli Hyundaille ja Tänakille kauden ensimmäinen.

Rovanperä ja Halttunen olivat lopulta rallissa viidensiä ja saalistivat kilpailun viimeiseltä Power Stage -erikoiskokeelta vielä upeasti neljä lisäpistettä.

– Tulin niin kovaa kuin pystyin. Taistelin todella paljon auton kanssa. Saimme kuitenkin tästä rallista erittäin tärkeät pisteet, Rovanperä sanoi rallin maalissa.

Myös Esapekka Lappi pääsi Toyotallaan lauantain keskeytyksestä huolimatta sunnuntaina hyvään vauhtiin ja otti kaksi lisäpistettä Power Stagelta.

Suomalaisittain menestystä saatiin myös WRC2-luokassa, jossa Fordin Jari Huttunen kiri viimeisenä ajopäiväinä podiumille ja oli hienosti kolmas.


Sardinian MM-rallin tulokset:

  1. Ott Tänak (EST), Hyundai
  2. Craig Breen (IRL), Ford + 1.03,2
  3. Dani Sordo (ESP), Hyundai + 1.33,0
  4. Pierre-Louis Loubet (FRA), Ford + 2.09,4
  5. Kalle Rovanperä (FIN), Toyota + 3.02,8

MM-pisteet 5/13 osakilpailun jälkeen, Rovanperän johto jo 55 pistettä!

  1. Kalle Rovanperä (FIN) 120
  2. Thierry Neuville (BEL) 65
  3. Ott Tänak (EST) 62
  4. Craig Breen (IRL) 52
  5. Takamoto Katsuta (JPN) 47

Seuraava MM-ralli ajetaan juhannuksena Keniassa (23.-26.6.). Suomen MM-ralli eli Secto Rally Finland ajetaan Jyväskylässä ja Keski-Suomessa 4.-7. elokuuta.


Secto Rally Finlandin rallipassit nyt myynnissä!

Niin fyysiset Collector’s Edition -rallipassit kuin uudet digitaaliset rallipassit ovat nyt myynnissä. Lisätietoja lipunmyynti-sivultamme.

Kuva: McKlein

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close