Urheilutoimittajat valitsivat Kalle Rovanperän vuoden parhaaksi autourheilijaksi 2021

 Kalle Rovanperä juhlimassa Kreikan MM-rallin voittoa. Kuva: Jaanus Ree / Red Bull Content Pool.

Urheilutoimittajain Liitto valitsee vuosittain lajien parhaat urheilijat. Perinne on jatkunut jo vuodesta 1946 lähtien. Ensin lajeja oli mukana vain muutama, mutta lajivalikoima on vuosien mittaan jatkuvasti laajentunut.

Vuoden 2021 osalta lajinsa paras nimettiin 77 eri lajissa. Koronapandemian takia tilapäisesti kuihtuneen kilpailutoiminnan vuoksi lajin parasta urheilijaa ei valittu rullakiekossa.

Autourheilun osalta lajin parhaaksi valittiin rallin MM-sarjassa Toyota Gazoo Racing -tallissa ajava Kalle Rovanperä.

21-vuotias jyväskyläläinen voitti viime kaudella ensimmäistä kertaa MM-rallin, kun hän oli ykkönen yhdessä kartanlukijansa Jonne Halttusen kanssa Viron heinäkuisilla sorateillä. Viron voitto ei kuitenkaan jäänyt ainokaiseksi, sillä ykköstila tuli myös Kreikan MM-rallista syyskuussa. MM-sarjan kokonaispisteissä Rovanperä oli kauden 2021 osalta lopulta neljäs.

Rovanperältä on lupaa odottaa hienoja suorituksia myös piakkoin alkavalta MM-kaudelta 2022, kun hybridiralliautojen aikakausi polkaistaan käyntiin 90. kertaa ajettavalla Monte-Carlon MM-rallilla 20.-23. tammikuuta.

Kaikki lajiensa parhaiksi valitut urheilijat näet Urheilutoimittajain Liiton sivuilta.

Seuraavan kerran Urheilutoimittajain Liiton valinnoista kerrotaan Urheilugaalassa 13.1., jolloin Vuoden urheilija -äänestystulokset julkistetaan.

Secto Rally Finland onnittelee Kallea ja kaikkia muita valituiksi tulleita!

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close