Ilmavoimien Midnight Hawks vauhdittaa rallin aloitusta perjantaina

Secto Rally Finlandin alkua juhlistamaan saapuu Ilmavoimien virallinen taitolento-osasto Midnight Hawks

Neljällä Hawk-suihkuharjoituskoneella lentävä ryhmä on esitellyt Ilmavoimien lentotoiminnan huippuosaamista koti- ja ulkomaisissa ilmailutapahtumissa vuodesta 1997 lähtien. Osaston kotipaikkana toimii Jyväskylän naapurissa sijaitseva Tikkakosken Ilmasotakoulu.

Taitolento-osasto valtaa Harjun taivaan ennen erikoiskokeen alkua klo 13.25, jolloin EK:llä ajaa myös historiallisten ralliautojen kulkue. Midnight Hawksin esityksessä luvassa on muun muassa osaston käyntikortiksi muodostunutta tiivistä osastolentoa tiukassa vinoneliössä sekä muissa lentomuodoissa.

Sään salliessa taitolentoesitykset viihdyttävät myös muutamilla muilla perjantain erikoiskokeiden katselualueilla, joten myös maastossa kannattaa suunnata katseet taivaalle hyvissä ajoin jylinän saapuessa korviin.

Lisäksi keskustan rallikatsojia ilahduttamaan kävelykadulle saapuu Luonetjärven sotilaskotiauto, jossa myynnissä on perinteisiä vastaleivottuja munkkeja ja muita herkkuja.

Midnight Hawks-osaston aikataulu

  • 13.25 EK1 Harju                              
  • 13.45 EK2 Ässämäki                              
  • 13.55 EK3 Sahloinen-Moksi                
  • 14.05 Paviljonki

Ylilento-ajat ovat noin-aikoja ja niiden toteutuksille on säävaraus.

Ilmavoimien esitys on jo perinteeksi muodostunut osa Rally Finlandia osana tapahtuman ja Ilmavoimien pitkäjänteistä yhteistyötä.

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close