Breen haastaa Tänakin taistoon Suomen MM-rallin voitosta

Craig Breen uskoo, että hänellä on kaikki tarvittavat ainekset Secto Automotive Rally Finlandin ykkössijan valloittamiseen – hattutemppua jahtaava tiimikaveri on kuitenkin yksi Breenin voittomahdollisuuksien tiellä seisovista kuljettajista.

Ott Tänak on noussut palkintopallin korkeimmalle korokkeelle rallin MM-karavaanin kahdella edellisellä Jyväskylän visiitillä, eli vuosina 2018 ja 2019, ja virolainen on itse oikeutetusti yksi voittajakandidaateista myös 1. – 3.  ajettavassa Suomen MM-rallin 70-vuotisjuhlakisassa. 

Hyundai Shell Mobis WRT -tallikaveruksilla on kuitenkin molemmilla vahvoja näyttöjä kovavauhtisista soraralleista, joten Breenin ja Tänakin keskinäinen kamppailu vauhdikkaiden keskisuomalaisten sorateiden herruudesta tuleekin olemaan äärimmäisen kiinnostavaa seurattavaa.

Pärjäämme yleensä hyvin tämän kaltaisissa ralleissa, ja nykyisen mainion vireemme perusteella voimme odottaa jälleen vahvaa suoritusta,” sanoo kesällä ajetuissa Viron ja Belgian MM-osakilpailuissa toiseksi tullut ja vuonna 2016 ensimmäisen WRC-palkintopallisijansa Suomessa napannut Breen. 

Jahtaan yhä ensimmäistä voittoani. Tuntuu siltä, että se on vältellyt meitä jo jonkin aikaa, mutta pääsemme kuitenkin koko ajan lähemmäksi ja lähemmäksi. Suomessa meillä on yksi tämän kauden parhaimmista mahdollisuuksista ajaa voittoon, joten teemme kaiken voitavamme sen saavuttamiseksi. Kaikki ainekset ovat nyt kasassa.

Tänak luotti aiemmilla Suomen MM-rallin voittokerroillaan Toyotan voimaan. Virolainen siirtyi sittemmin Hyundain tehdastalliin, ja nappasi Hyundai i20 Coupe WRC -autollaan voiton helmikuun Arctic Rally Finland Powered by CapitalBox -kisassa.

Keski-Suomessa tiet ovat normaalisti sekä hauskoja että haastavia samaan aikaan. Tiestö on myös nopeaa ja erot autojen välillä pieniä, joten luvassa mahtava kisa. Katsotaan nyt, onnistummeko nappaamaan kolmannen voittomme Suomen MM-rallissa – tunnemme vastustajamme ja voittaminen ei tule olemaan helppoa, mutta olemme viimeiset kaksi vuotta tehneet kovasti töitä, joten nyt meillä on tilaisuus näyttää, että pystymme taistelemaan nopeissa ralleissa,” Tänak toteaa ja jatkaa:

Tämän rallin ominaisuudet ovat nyt hyvin erilaiset kuin aiemmin. Isoa osaa reitistä emme ole nähneet aikaisemmin, joten nuotitukseen on panostettava todella vahvasti, jotta nuotti on varmasti ehdottoman tarkka. Säätila voi myös muuttua merkittävästikin, joten se pitää meidät varpaillamme. Koska kyseessä on viimeinen täysin soralla ajettava ralli tämän sukupolven WRC-autoilla – jotka minun mielestäni ovat varmaankin kaikkien aikojen parhaita – aion todellakin nauttia tästä tapahtumasta.

Kuva: Hyundai Motorsport

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close