Kuvaaminen kilpailussa

Kaikilla rallifaneilla on vapaus valokuvata erikoiskokeilla katsojille sallituilla alueilla ja jakaa valokuviaan vaikkapa sosiaalisessa mediassa. Muistathan kuitenkin kunnioittaa muiden rallikävijöiden yksityisyyttä. Järjestyksenvalvojilla ja muilla Suomen MM-rallin toimitsijoilla on oikeus estää kuvaaminen tietyissä tilanteissa, esim. jos kuvaamiseen liittyy turvallisuusriski.

Liikkuvan kuvan kaikki oikeudet omistaa WRC Promoter G.m.b.H. Kaikki videokuvan näyttäminen kuvaajan kodin ulkopuolella vaatii sopimuksen oikeudenhaltijan kanssa, jolla on myös oikeus vaatia luvattoman materiaalin poistamista mistä tahansa jakelukanavasta.

Minikopterit / Dronet

Viime aikoina yleistyneiden minikoptereiden (engl. ’drone’) lennättäminen koko rallialueella on ehdottomasti kielletty, riippumatta siitä kuvataanko niillä jotain vai lennätetäänkö niitä muuten vain. Rallialueet ovat tiukan lentovalvonnan alla ja kaikki mahdollinen lennättäminen on viranomaisten toimesta rankaistavaa.

Muistutamme myös, että kameroiden asettaminen paikkoihin joissa ne saattavat joutua alttiiksi ralliautojen törmäykselle, on täysin kiellettyä – oli kamera sitten jalustalla, selfie-kepissä tai muussa vastaavassa. Kaikki näin asetetut kamerat poistetaan järjestäjän toimesta.

Kiitokset yhteistyöstä ja hyvää rallia toivottaen,
AKK Sports Oy

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close