Evans jatkaa Secto Rally Finlandin johdossa – Suninen kärkitaistossa

Britti Elfyn Evans johtaa Secto Rally Finlandia myös lauantain ajopäivän jälkeen. Toisena ajava Belgian Thierry Neuville on jäänyt kärjestä jo yli 30 sekuntia ja kolmanneksi itsensä takaisin kammennut Takamoto Katsuta lähes puolitoista minuuttia.

”Päivän erikoiskokeet olivat melkoisen haasteellisia ja otin varsin varovaisesti. Muutamassa kohdassa tuntui, että mennään ihan pulkkana ja se tietysti vie pidemmän päälle aikaa. Nyt piti vain ajaa järkevästi läpi ja pitää ykköspaikka hallussa. Huomenna on tarkoitus jatkaa samalla linjalla”, Evans totesi lauantain päätteeksi.

Teemu Suninen on parhaana suomalaisena neljäntenä.

”Varsinkin iltapäivälenkin urat olivat tosi haasteelliset. Lisäksi tiellä seisonut vesi teki sen, että tarkasti sai tulla. Yritin kyllä antaa itsestäni kaiken”, Suninen summasi päivää.

WRC2-luokasa Sami Pajari ajaa kärjessä reilun 30 sekunnin kaulalla Ranskan Adrien Fourmauxiin.

WRC3-luokassa Benjamin Korhola ja Jesse Kallio pitävät kärkisijoja edelleen hyvällä, useiden minuuttien  turvamarginaalilla hallussaan. Suomalaisten välinen ero on reilut 40 sekuntia.

Tilanne EK 18/22 jälkeen

1. Elfyn Evans, Toyota 2.08.07,0
2. Thierry Neuville, Hyundai +32,1
3. Takamoto Katsuta, Toyota +1.27,8
4. Teemu Suninen, Hyundai +1.34,2
5. Jari-Matti Latvala, Toyota +3.39,5
6. Oliver Solberg, Skoda +8.05,0
7. Sami Pajari, Skoda +8.17,5
8. Adrien Fourmaux, Ford +8.51,4
9. Nikolai Gryazin, Skoda +9.42,7
10. Andreas Mikkelsen, Skoda +10.02,6

Secto Rally Finland jatkuu sunnuntaina Korpilahden ja Jämsän suunnalla, kun vuorossa on rallin päättävät erikoiskokeet Moksi-Sahloinen ja Himos-Jämsä. Päivän ensimmäinen erikoiskoe, Moksi-Sahloinen 1, alkaa kello 07.53.

Kuva: Toni Ollikainen/AKK.

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close