Ammattilaisten rallisimulaattorit ilmaiseksi yleisön käytössä Jyväskylän MM-rallissa –  Flying Finn DigiRigi tulee taas Paviljonkiin

AKK ja Overpower Oy tuovat rallikansan käyttöön 16 rallisimulaattoria. Lisäksi Paviljongilla ajetaan digitaalisen rata-autoilun Suomen mestaruudesta.

Secto Rally Finlandin aikana hellitään tänäkin vuonna rallikansaa, kun Jyväskylän Paviljongilla tarjotaan kaikelle kansalle mahdollisuus ajaa ammattilaisten käytössä olevia rallisimulaattoreita.

Suomen autourheilun kansallinen lajiliitto AKK-Motorsport yhteistyössä laitevalmistaja Overpower Oy:n kanssa tuo edellisvuosien tapaan yleisön saataville kaikkiaan 16 simulaattoria, joista neljä on tarkoitettu lapsille.

Flying Finn DigiRigi on autourheilun lajiliiton AKK:n nuorisourheilun hanke, jonka tavoitteena on tukea autourheilun kestävää kehitystä, tuoda autourheilu lähelle lapsia ja nuoria sekä mahdollistaa uusia keinoja tulevaisuuden kykyjen löytämisen. 

Viime vuonna Jyväskylän MM-rallin aikana virtuaalista rallia kävi ajamassa noin pari tuhatta ihmistä päivässä, ja tälle vuodelle odotetaan myös paljon halukkaita.

– Yleisin reaktio on ollut “Vau!” Ihmiset ovat olleet yllättyneitä siitä, kuinka realistiselta simulaattorilla ajaminen tuntuu. Näillä laitteilla pystytään simuloimaan kaikki muut paitsi G-voimat. Nykyajan laitteet ovat hyvin kehittyneitä, ja niillä voidaan tuoda kaikkien ajettaviksi esimerkiksi ralli, rata-autoilu tai jopa jokkikset eli jokamiehenluokka, Overpowerin projektipäällikkö Risto Pahkala kertoo.

Flying Finn DigiRigi tulee taas Paviljonkiin Jyväskylän MM-rallissa. Kuva: Overpower.

Aikuiset ja lapset yhtä innoissaan

Rallisimulaattorialue Paviljongin B-hallissa aukeaa yleisölle keskiviikkona 2.8. kello 15 ja on avoinna aamusta iltaan torstaista lauantaihin.

Yleisön koeajojen lisäksi alueella ratkotaan myös digitaalisen rata-autoilun Suomen mestaruus, kun Digital Racing eSM 2023 -loppukilpailu käydään lauantai-iltana. Perjantaina iltapäivällä sen sijaan kisaillaan digitaalisille jokkiksilla.

AKK:n lajipäällikön Henri Karjalaisen mukaan MM-ralli on mainio tilaisuus esitellä digitaalista autourheilua lajina suurelle yleisölle, ja myös harrastavat seurat pääsevät näkyviin. Lisäksi tietysti maailman parhaalle rallikansalle voidaan tarjota lisäaktiviteettia varsinaisen rallin lisäksi.

– Ihmiset tykkäävät, kun saavat kokeilla realistista ajamista. Voi valita rallia, rata-ajoa tai rallicrossia. Aikuiset ovat olleet näistä ihan yhtä innoissaan kuin lapset, Karjalainen sanoo. 

Flying Finn DigiRigi -rallisimulaattorialue avoinna Paviljongin B-hallissa: 

  • Ke 2.8. 15–22
  • To 3.8. 9–20
  • Pe 4.8. 10–22
  • La 5.8. 10–22
  • Su 6.8. suljettu

Lisätietoja ja koeajotiedustelut medialle:

Risto Pahkala
Projektipäällikkö
044 552 7275
risto@overpower.gg

Olli Pahkala
Laite-& ohjelmistoasiantuntija
044 335 2553
olli@overpower.gg


Kansikuva: Overpower

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close