Neuville Harjun hallitsija – Rovanperä neljäs, Huttuselta hurja aloitus

Suomen MM-ralli eli Secto Rally Finland käynnistyi torstai-iltana Harjun kaupunkierikoiskokeella Jyväskylän ydinkeskustassa. Kovinta vauhtia piti Belgian Thierry Neuville. Kotiyleisön suosikit Kalle Rovanperä, Jari Huttunen ja Esapekka Lappi olivat kuitenkin myös mainiossa vauhdissa.

Neuville kellotti Harjun valtavan yleisömäärän keskellä Hyundaillaan ajan 2.41,7. Tällä kertaa Harju ajettiin uudella konseptilla, sillä erikoiskoe ei päättynytkään yhden kierroksen jälkeen vaan mäen päälle kiivettiin nyt kahdesti.

– Pidän kaupunkierikoiskokeista ja minulla oli hauskaa, mutta huomenna lähdetään ihan eri maailmaan. Tällä hetkellä tunne ajamisen kanssa ei ole paras mahdollinen. Teimme testierikoiskokeella jotain säätöjä autoon ja laitan sormet ristiin, että huomenna meillä on parempi fiilis, Neuville sanoi Harjun maalissa.

Rallin MM-sarjaa johtava Kalle Rovanperä kirvoitti Harjun rinteet raikuvaan kannustukseen. Rovanperä aloitti varmasti ja jäi lopulta 2,7 sekuntia kärjestä.

– Asfaltin pito oli hieman haastava. Enemmän fiilisteltiin nyt läpi, koska oli aika hankala pätkä. Huomiseen lähdetään luottavaisella fiiliksellä, mutta toki meillä on siinä aura-auton roolia, Rovanperä sanoi.

Jari Huttunen näytti kykynsä heti kättelyssä ja päihitti muun muassa kaikki M-Sport Fordin tallikaverinsa Harjulla ollen viides.

– Mahtava fiilis! Olen iloinen, että ei osuttu mihinkään. On upeaa tuntea tämän auton teho, Huttunen sanaili.

Esapekka Lapilla katse oli jo perjantain ajopäivässä. Tuloksena Harjulta seitsemäs sija.

– Sanoin, että vedetään pätkä läpi ja sitten huomenna aletaan ajamaan. Olen koittanut nyt viisi vuotta saada täältä toista voittoa, katsotaan miten tänä vuonna käy, Lappi pohti.

Tilanne 1/22 EK:n jälkeen

1. Thierry Neuville BEL (Hyundai) 2.41,7
2. Ott Tänak EST (Hyundai) + 1,2
3. Takamoto Katsuta JPN (Toyota) + 2,6
4. Kalle Rovanperä (Toyota) + 2,7
5. Jari Huttunen (Ford) + 3,2
6. Elfyn Evans GBR (Toyota) + 3,2
7. Esapekka Lappi (Toyota) + 3,8

Secto Rally Finland jatkuu perjantaina kahdeksalla erikoiskokeella, kun vuorossa on ajolenkit Laukaan ja Petäjäveden suunnalla. Päivän ensimmäinen erikoiskoe, Laukaa 1, alkaa kello 08.00.

Kuva: Toni Ollikainen

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close