Vetomies Rallissa hurja taso ja peräti 91 autokuntaa

Vetomies 2022 -kisa täydentää jälleen Suomen MM-rallin eli Secto Rally Finlandin kilpailutarjontaa. Osallistujalistaan tuli lopulta hienot 91 autokuntaa. Vetomies-tittelistä kilpailee 68 kilpailijaa ja Nelivetomiehen voitosta puolestaan 23.

Vetomies 2022 alkaa torstaina 4.8. nuotituksella ja itse kilpailu perjantaina 5.8. kello 17.00 Harjun kaupunkierikoiskokeella. Harju on perjantain ainoa erikoiskoe.

Lauantaina kilpailijat starttaavat aamulla klo 8.30 pääkilpailun perässä kohti etelää. Päivän ensimmäinen erikoiskoe on 20 kilometrin mittainen Päijälä klo 10.18. Saman mittaiselle Rapsulan EK:lle startataan tuntia myöhemmin klo 11.15.

Huoltotauko ja loppurutistus

Huollossa poiketaan Jämsän Teboililla. Huollon jälkeen on klo 12.30 vuorossa Patajoki, joka on maastoerikoiskokeista lyhin 13,75 kilometriä. Rallin päättää niukasti pisin (20,65km) erikoiskoe Vekkula klo 13.15. Maaliin ensimmäinen kilpailija saapuu klo 14.45 ja podiumilla menestyjiä juhlitaan sitten klo 15.30. (Huom! aikataulu saattaa elää MM-rallin tilanteiden mukaan, joten seuraa nettisivua ja some-kanavia).

Vetomies Rallissa huima taso – Lindroos, Hellström ja Lemmetti suosikkeja

Rallissa on mukava tämän kauden nopeimmat F-Cupin kisailijat ja sen lisäksi tukku kovia haastajia. Viime vuoden Vetomies-voittaja Aki Hirvioja ei tänä vuonna puolusta titteliään. 

– Tämän vuoden agenda on ollut talon rakentaminen ja valitettavasti en pääse mukaan. Hinku kisaamiseen on sen verran kova, että F-Cupin kisoihin tekee loppukaudesta mieli, jutteli Hirvioja.

Jo kerran tittelin voittanut Joonas Lindroos on varmasti suurin suosikki. Jämsäläinen oli nopein talven F-Cupin kisoissa, mutta soralla ei ole mennyt niin hyvin. 

– Sorakisat eivät ole menneet nappiin. Raisiossa oli jarrujen kanssa ongelmia ja Joensuussa oli sitten muita ongelmia. Nyt pitäisi auto olla kunnossa ja nälkää riittää epäonnisten kisojen jälkeen, jutteli Lindroos.

Lindroosin kovimmaksi haastajaksi on noussut Salon Markus Hellström. Volvolla vuosikausia ajanut Hellström hankki vuoden lopulla BMW M3:n ja tulokset ovat olleet huimia. Voitot kummastakin F-Cupin sorakisasta antavat hyvät lähtöasetelmat Vetomieskonkarille. 

Kovaa panosta odotetaan myös kolmen vuoden takaiselta kisan kakkoselta Laihian UA:n Mika Lemmetiltä.

Tämän kolmikon lisäksi samanlaisella BMW M3 -kalustolla kilpailevia haastajia ovat Kalle Asikainen, Jaakko Ollikkala, Ari-Pekka Koivisto, Ilmo Lario ja Juha Paavilainen

Pohjanmaa Rallissa perjantaina ylivoimaisesti parasta vauhtia pitänyt Heikki Koski-Lammi tuo viivalle huippunopea Escortin ja toki hänen pikkuveljensä Juho on myös mukana. Viime vuonna avauspätkän jälkeen ylivoimaisesti johtanut Nico Valkonen lähtee hakemaan menestystä VW Golfilla. 

Mielenkiintoinen nimi on myös viime vuonna Nelivetomies-tittelin voittanut Mika Rampanen, joka kilpailee nykyään todella harvakseltaan. Kolminkertainen Nelivetomies syttyy kuitenkin Vetomies-kisassa aina huimiin saavutuksiin. Suomalaisten kisailijoiden lisäksi on mukana yksi pari Italiasta ja kolme paria Australiasta saakka.

Nelivetomiehissä odotetaan tasaista kilpailua

Kun viime vuoden voittaja Mika Rampanen ajaa Vetomiesten puolella on titteli muille vapaana. Maaliskuussa F-Cupin osakilpailun Korpilahdella voittanut AUK Jämsän Äijien Joni Viitala lähtee muiden jahdattavaksi numerolla 269.

Peräänsä hän saa F-Cupin kaksi osakilpailua tänä vuonna voittaneen THU-Teaimin Mikko Lehden, jonka kalusto poikkeaa muista, sillä hän luottaa Opel Corsaan, joka on tässä luokassa varsin harvinainen. Kolmantena reitille lähtee tämän vuoden SM2-luokan kärkimies Tornion UA:n Miikka Vuokila

Nelivetomiesten voitosta taistelevat myös Seppo Kopra ja Juha Koljonen.

Ilmoittautuneiden lista

Katso koko Vetomies Rallin ilmoittautuneiden lista TÄSTÄ.

Vetomies Rallin sivut

Tutustu Vetomies Ralliin lisää kilpailun omilla sivuilla.


Teksti: Jorma Mikkola

Kansikuvassa ”Professori” Markus Hellström, joka on noussut kahdella hienolla F-Cupin 
osakilpailuvoitolla vahvaksi ennakkosuosikiksi Vetomies-kisassa. Kuvaaja: Timo Uimi.

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close