Secto Automotive Rally Finland palaa (ja katsoo) tulevaisuuteen

*Suomen MM-ralli palaa “kesäaikatauluun” – uudet päivämäärät vahvistettu.

*Pitkät perinteet omaavassa tapahtumassa esitellään rallimaailman vastuullista uutta aikakautta. 

*Kesälomakaudelle sijoittuvan ajankohdan ansioista fanien on helpompi saapua paikanpäälle seuraamaan kisaa.

Rallin MM-sarjan Suomen osakilpailu palaa tutulle kesäiselle paikalleen, kun varmistui että Jyväskylän ympäristön kuuluisilla kovavauhtisilla sorateillä ajettava kisa järjestetään ensi vuonna 4. – 7. elokuuta.

Kansainvälisen autoliitto FIA:n moottoriurheilun maailmanneuvosto vahvisti tänään Pariisissa pidetyssä kokouksessaan, että Secto Automotive Rally Finland ajetaan ensi vuonna rallin MM-sarjan XX osakilpailuna. Tänä vuonna rallijärjestäjä AKK Sports Oy päätti koronaviruspandemian takia siirtää tapahtuman normaalia myöhäisempään ajankohtaan, ja perinteinen ”Sorateiden Grand Prix” ajettiinkin poikkeuksellisesti lokakuun alussa.  

1. – 3.10.2021 järjestetty Suomen MM-rallin 70-vuotisjuhlakisa oli valtaisa menestys, ja tapahtuma esitteli maailmalle Keski-Suomen upeina hehkuvia syysmaisemia. Paluu kesälle sijoittuvaan ajankohtaan on kuitenkin parempi ratkaisu rallifanien kannalta – perheet mukaan lukien – sillä perinteisen lomakauden aikana kaikkien on helpompi päästä seuraamaan rallia paikan päällä.

Ensi vuosi merkitsee ensinnäkin AKK Sports Oy:n ja rallin MM-sarjan promootioyhtiö WRC Promoter GmbH:n kaksivuotisen sopimuskauden alkamista, mikä tarkoittaa sitä, että Secto Automotive Rally Finland nähdään osana MM-sarjan kisakalenteria kausilla 2022 ja 2023. Lisäksi vuosi 2022 merkitsee samalla myös rallin MM-sarjan uuden ja mielenkiintoisen aikakauden alkua. Uuden sukupolven Rally1-autoilla pystytään ajamaan osia rallireiteistä pelkällä sähkömoottorilla, ja autoissa käytetään vastuullista, sataprosenttisesti uusiutuvaa polttoainetta. Myös osa rallin huoltoparkkiin, Jyväskylä Paviljongille tuotettavasta sähköstä tulee uusiutuvista energialähteistä. 

– Olemme todella iloisia siitä, että järjestyksessään 71. Suomen MM-ralli järjestetään nyt kesällä. Tapahtuma on erittäin merkittävä niin itse kisalle kuin koko rallin MM-sarjalle yleisesti, uusien Rally1-autojen mukanaan tuoman hybriditeknologian sekä uusiutuvien polttoaineiden käyttöönoton myötä. Tänä vuonna meillä oli kunnia järjestää Arctic Rally Finland Powered by CapitalBox -kisa talvella ja Secto Automotive Rally Finland syksyllä, mutta nyt odotamme innolla, että pääsemme taas työskentelemään kesäisen rallitapahtuman parissa ja jatkamaan Suomen perinteikkään MM-osakilpailun menestystarinaa, AKK Sports Oy:n toimitusjohtaja sanoo.

Tarkempia tietoja pääsylipuTarkempia tietoja pääsylipuista, VIP-paketeista ja kilpailureitistä julkaistaan myöhemmin.

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close