Tänak nopein Suomen MM-rallin testierikoiskokeella

Ott Tänak polkaisi oman kisaurakkansa vuoden 2021 Secto Automotive Rally Finlandissa käyntiin tyylillä kellotettuaan nopeimman ajan tänään aamulla kolme kertaa läpi ajetulla testierikoiskokeella.

Hattutemppua, eli kolmatta perättäistä voittoaan Suomen MM-rallissa tänä viikonloppuna Hyundai i20 Coupé WRC -autollaan jahtaava vuoden 2019 maailmanmestari iski kolmannella vedollaan pöytään huikean ajan 1 min 46,5 s, jonka ansioista virolainen hyppäsi tuloslistan kärkipaikalle. Testierikoiskoe, eli ”shakedown” ajettiin samalla 4,04 kilometrin mittaisella Vesalan EK:lla kuin vuonna 2019 – jolloin Suomen MM-ralli edellisen kerran järjestettiin – mutta vain päin vastaiseen ajosuuntaan.

Tänakin tavoin, myös hänen Hyundai Shell Mobis World Rally Team -tallikaverinsa Craig Breen paransi menoaan shakedown-session loppupuolella ja kellotti ajan 1 min 46,8 s, mikä jäi vain 0,3 sekuntia Tänakin ajasta. 

Täysillä 90-mutkaan. Se oli mahtavaa! Ei huolenhäivää”, iloinen Breen hehkutti WRC.com -sivuston All Live -palvelun suorassa lähetyksessä. ”Tämä on viimeinen näillä nykyisillä autoilla ajettava soraralli ja aion nauttia joka hetkestä.

Kolmanneksi nopein oli Sébastien Ogier Toyota Yaris WRC:llään jääden kuitenkin jo selkeät   0,9 sekuntia Tänakin vakuuttavista pohjista.  

Täällä on niin kaunista – todella upeat värit”, seitsenkertainen maailmanmestari hehkutti Keski-Suomen ruskaa ensimmäisen ajokertansa jälkeen, sillä Suomen MM-rallihan ajetaan normaalisti keskellä kesää. ”Oli aika liukasta näin aikaisin, aamun ensimmäisellä vedolla. Katsotaan millaiset keliolosuhteet sitten [myöhemmin] ovat. Ne saattavat muuttua, mutta emme ole tottuneet tällaisiin [keleihin] aikaisin aamulla.

Neljänneksi nopein oli Hyundain Thierry Neuville, ennen Kreikan MM-rallin voittajaa ja testierikoiskokeen nopeinta suomalaiskuskia, Kalle Rovanperää, joka viettää tänään 21-vuotissyntymäpäiväänsä. Rovanperän Toyota Gazoo Racing WRT -tallikaveri Elfyn Evans oli testierikoiskokeen kuudes, ennen niin ikään Yaris WRC -autoilla ajavia Esapekka Lappia ja Takamoto Katsutaa.

M-Sport Ford World Rally Teamin Fiesta WRC:llä ajava Adrien Fourmaux oli yhdeksänneksi nopein, kun taas Fourmaux’n tallikaveri Gus Greensmithillä oli puolestaan ongelmia heti kisaviikonlopun alkumetreillä. Greensmith ajoi shakedownin kymmenenteen sijaan riittäneen ajan toisella vedollaan, mutta viimeisellä ajokerralla auton moottorin pätkiminen hidasti menoa lyhyellä testierikoiskokeella kahdella minuutilla.

WRC2-kuljettajista nopein oli Teemu Suninen, joka uudella Movisport Volkswagen Golf WRC:llään kellotti parhaaksi ajakseen 1 min 55,0 sekuntia, mikä oli 0,6 sekuntia nopeampi kuin Hyundai i20 N Rally2 -autolla ajavan Oliver Solbergin aika.

Secto Automotive Rally Finlandin avauspätkä, eli lyhyt, 2,31-kilometrinen Harjun kaupunkierikoiskoe starttaa kello 13.30.

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close