M-Sport Ford luottaa Suomessa nuoriin sankareihinsa

M-Sport Ford World Rally Team on sitoutunut auttamaan nuoria kuljettajia eteenpäin lajin parissa, ja tiimi panostaakin tänä viikonloppuna ajettavassa Secto Automotive Rally Finlandissa nimenomaan nuorten kuljettajiensa kehityksen tukemiseen. 

Tiimi, joka luotsasi Jari-Matti Latvalan läpimurtovoittonsa rallin MM-sarjassa vuonna 2008, kasvatti Mikko Hirvosesta MM-tittelihaastajan vuonna 2009 ja antoi uran kannalta tärkeät mahdollisuudet muun muassa Elfyn Evansille, Thierry Neuvillelle sekä Ott Tänakille, tukee tällä kaudella vahvasti nuoria kuljettajiaan Adrien Fourmaux’ta sekä Gus Greensmithiä.

26-vuotias Fourmaux, joka on kuulunut M-Sport -perheeseen vuodesta 2018 lähtien, teki WRC-debyyttinsä viime huhtikuussa Kroatian MM-rallissa, kun taas niin ikään pitkäaikainen M-Sport -kuljettaja, 24-vuotias Greensmith ajaa nyt 2021 ensimmäistä täyttä kauttaan lajin ”kuninkuusluokassa”.

Uransa parhaan sijoituksen, eli neljännen sijan kesäkuussa järjestetyssä Kenian MM-rallissa ajanut Greensmith – joka myös sijoittui viidenneksi aiemmin syyskuussa ajetussa Kreikan MM-rallissa – on suuri Jyväskylä-fani. Mies on kuitenkin myös erittäin tietoinen siitä, millaisia haasteita Keski-Suomen kovavauhtisilla sorateillä on odotettavissa. 

Tässä rallissa on maailman ehdottomasti nautinnollisimpiin lukeutuvia erikoiskokeita”, Greensmith sanoo. ”Uskoisin kaikkien kuljettajien olevan samaa mieltä siitä, että ei ole oikein mitään parempaa kuin Suomessa ajaminen, Sanoisin tämän olevan melko lailla koko vuoden kohokohta, mitä tulee siihen tunteeseen, jonka ratin takana saa tämän rallin nopeudesta, mutkien nopeudesta, hypyistä… Ne kaikki yhdessä antavat meille yhden kaikkien aikojen upeimmista ajokokemuksistamme. Siksi Suomen MM-rallia pidetään yhtenä parhaimmista ralleista. Se ei kuitenkaan ole mikään helppo kisa, ja siksi pohjoismaiset kuljettajat yleensä pärjäävät niin hyvin. Minulla on mielestäni aina sujunut hyvin Suomessa, ja se on haaste, jota odotan innolla”, Greensmith jatkaa.

Fourmaux’lla puolestaan on paljon opittavaa Secto Automotive Rally Finlandiin lähdettäessä, sillä mies ajaa nyt ensimmäistä kertaa Jyväskylässä nelivetoisella kalustolla, josta hänellä on allaan vain yhden aiemman kisan kokemus. Nuorukaisen täytyy myös totutella yhteistyöhön uuden kartanlukijan kanssa, kun hänen pitkäaikaisen kartturinsa Renaud Jamoulin tilalle rekrytoitiin niin ikään ranskalainen Alexandre Coria, Jamoulin päätettyä jättää pestinsä aiemmin tässä kuussa.

Meillä on suuri haaste edessämme, ja teemme parhaamme, jotta saisimme ehjän ja hyvän suorituksen”, Fourmaux toteaa tuoreesta yhteistyöstään Corian kassa. ”Paljon on uutta opittavaa, mutta olen aina pitänyt haasteista”, mies sanoo.

Erikoiskokeiden pohja-aikojen jahtaamisen sijaan sekä Fourmaux’n että Greensmithin tärkein tavoite on kokemuksen kartuttaminen, joten M-Sport ei mitä todennäköisimmin ole tänä vuonna mukana kilpailemassa tallin kuudennesta Suomen MM-rallin voitosta. Brittitiimissä toivotaan kuitenkin, että tallin kaksi lupaavaa kuljettajalahjakkuutta saavat kisasta tärkeää tietotaitoa WRC-urallaan etenemistä silmällä pitäen.

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close