Suomen MM-Rallin jatkosopimus varmistui

  • Kaksivuotinen jatkosopimus allekirjoitettiin Jyväskylän kaupungintalolla 70-vuotisjuhlarallin aattona
  • Uudella sopimuskaudella rallin MM-sarjassa siirrytään Rally1-luokan hybridiautoihin ja vastuullisiin polttoaineisiin
  • Sopimuksen myötä yksi sarjan alkuperäisistä osakilpailuista jatkaa MM-kalenterissa kausilla 2022 ja 2023

AKK Sports Oy:n ja rallin MM-sarjan promootioyhtiö WRC Promoter GmbH:n välisen sopimuksen varmistuminen takaa sen, että Suomen oma ”sorateiden GP” nähdään mukana rallin MM-sarjassa ainakin seuraavat kaksi vuotta.

Keski-Suomen pikataipaleilla ajettava kisa, eli vuonna 1973 perustetun MM-sarjan alkuperäisiin osakilpailuihin lukeutuva maailman nopein ralli, on osa lajin globaalia kisakalenteria kausilla 2022 ja 2023, kun MM-sarjassa alkaa uusi ja mielenkiintoinen aikakausi hybriditeknologiaa hyödyntävien Rally1-autojen ja sataprosenttisesti uusiutuvan polttoaineen myötä.

Jatkosopimus virallistettiin tapahtuman 70-vuotisjuhlakisan aattona, kun rallin järjestämisestä vastaavan AKK Sports Oy:n toimitusjohtaja Riku Bitter ja WRC Promoterin toimitusjohtaja Jona Siebel tapasivat Jyväskylän kaupungintalolla uuden sopimuksen allekirjoitustilaisuudessa.  

– Olen erittäin tyytyväinen voidessani AKK Sportsin puolesta vahvistaa, että Suomen MM-ralli pysyy edelleen tärkeänä osana rallin MM-sarjaa ainakin seuraavien kahden vuoden ajan. Haluan kiittää Jona Siebeliä ja hänen tiimiään WRC Promoterilla heidän jatkuvasta tuestaan ja siitä että he uskovat tapahtumaamme. Minun on kiitettävä myös Suomen MM-rallin sidosryhmiä heidän vankkumattomasta sitoutumisestaan sekä tietenkin rallifaneja heidän osoittamastaan tuesta – varsinkin nyt koronapandemian aiheuttamien haasteiden valossa, Riku Bitter kommentoi.

– Vaikka ”WRC-perheeseen” kuuluminen on luonnollisesti suuri etuoikeus ja myös keskeinen tavoitteemme, se on sitä etenkin juuri nyt, hybriditeknologiaan perustuvien Rally1-sääntöjen vuonna 2022 tapahtuvan käyttöönoton sekä rallin MM-sarjan vastuullisiin polttoaineisiin siirtymisen myötä.

– Teemme totta kai kaikkemme varmistaaksemme sen, että Suomen MM-ralli pysyy osana rallin MM-sarjaa myös pitkällä tähtäimellä, mutta juuri nyt keskitämme kaikki voimamme upean ja ikimuistoisen 70-vuotisjuhlakilpailun läpiviemiseen, yhteistyössä nimisponsorimme Secto Automotiven kanssa, Bitter toteaa lopuksi.

WRC Promoterin Jona Siebel on Bitterin tapaan tyytyväinen jatkosopimuksen varmistumiseen:

– Suomen MM-ralli on yksi rallin MM-sarjan kruununjalokivistä, ja fanit ympäri maailmaa ottavat sopimusuutisen vastaan suurella ilolla. Olisi vaikea kuvitella WRC-kautta ilman rallikaravaanin vierailua Suomen henkeäsalpaavilla, huimia hyppyjä täynnä olevilla sorateillä

– Nyt odotamme kaikki innolla tänä viikonloppuna ajettavaa, kauden 2021 upeaa juhlakilpailua. Haluan WRC Promoterin ja lajin fanien puolesta esittää kiitokset AKK Sportsille kisajärjestäjien ponnisteluista ja sinnikkyydestä tämänvuotisen rallin toteuttamiseksi koronapandemian aiheuttamien hankaluuksien keskellä, Siebel sanoo.

Suomen MM-rallin paikka kauden 2022 rallin MM-kalenterissa vahvistetaan 15. lokakuuta Pariisissa järjestettävässä kansainvälisen autoliitto FIA:n moottoriurheilun maailmanneuvoston kokouksessa.

Secto Automotiven sponsoroima Suomen MM-rallin juhlakilpailu ajetaan 1. – 3.10.2021 – eli maailman parhaiden rallikuljettajien taistelu Keski-Suomen kovavauhtisten soraerikoiskokeiden herruudesta pyörähtää käyntiin huomenna, perjantaina. Jyväskylässä ja sen ympäristössä ajettava kisa on rallin MM-sarjan kauden 2021 kymmenes osakilpailu.

Lisätietoja ja mediatoiminnot:

Linda Hirvonen, lehdistöpäällikkö, puh. 045 329 9696, linda.hirvonen@autourheilu.fi

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close