Ralli SM -sarjan kärkinimi Lindholm MM-pisteiden kimppuun

Ralli SM -sarjan avausosakilpailun Arctic Lapland -rallin voittajakaksikko Emil Lindholm, 22, ja Mikael Korhonen, 33, ajavat tulevana viikonloppuna rallin SM-pisteiden sijasta WRC2-luokan MM-pisteistä Ruotsin lumilla.

Kysymyksessä on Lindholmille uran toinen nelivetoautolla ajettava MM-osakilpailu. Suomalaiskaksikko starttaa GRX-tiimin Volkswagen Polo GTI R5:lla reitille lähtönumerolla 48. Paikka tulevassa lähtöjärjestyksessä on noin 25-30 auton paikkeilla.

– Hyvillä fiiliksillä lähdettiin reissuun. Olemme nuotittaneet rallin kertaalleen, mutta nyt olemme ensi kertaa lähtöviivalla. Odotan tulevaa innolla, sillä tykkään paljon Torsbyn alueen teistä ja niiden luonteesta. Tiet ovat huomattavasti enemmän kääntyviä kuin perinteiset suomalaistiet, mutta ne eivät silti ole liian hitaita.

– Tienpohjat pitäisi olla myös jäässä, joten meidänkin lähtöpaikalla ainakin ensimmäisellä ajokerralla olosuhteet ovat hyvät. Toisella ajokerralla odotettavissa on ajouraa ja soraa, mutta Michelin on valmistanut tällekin vuodelle erittäin hyvän rallirenkaan, joka on ajourassa vakaa rengas ja myös kestävä, Lindholm huomauttaa.

Ennen Ruotsin MM-rallia Lindholm ehätti ajaa yhden testipäivän Suomessa, sillä FIA:n uudet testisäännöt kieltävät WRC2-luokan kuljettajilta ennakkotestaamisen rallin kussakin kohdemaassa kolme viikkoa ennen tulevaa kilpailua.

– Vielä viime vuonna suunnittelimme ajaa yhden testipäivän Ruotsissa, mutta ajoimme sen Suomessa. Testissä lähinnä totuttelimme MM-rallissa käytettäviin piikkirenkaisiin, joissa nastaulkonema on yhden millin Suomessa käytettäviä talvirallirenkaita lyhyempi.

– Automme on hyvässä iskussa. Ruotsin MM-ralli on kuitenkin kahteen kertaan ajettavine erikoiskokeineen kisa, jota ei voiteta koko ajan kaasu pohjassa ajamalla. Renkaitakin pitää osata säästää, ja meille ensikertalaisille olisi myös tärkeätä saada rallin kaikista erikoiskokeista kokemusta. Tärkeintä olisi löytää mahdollisimman nopeasti vauhdin ja varmuuden suhteen hyvä balanssi. Meillä on hyvä nuotti, siihen uskon, Lindholm muistuttaa.

Kauden toinen rallin MM-osakilpailu käynnistyy torstai-iltana Suomen aikaa klo 21:08 Karlstadissa ajettavalla yleisöerikoiskokeella (1,9 km). Rallin ensimmäisenä varsinaisena kilpailupäivänä perjantaina reitti suuntautuu kahdesti Norjan puolelle. Päivän ohjelmassa on seitsemän erikoiskoetta, joiden yhteispituus on 131,47 km. Lauantaina reitti kiertää Torsbyn ympäristössä. Ohjelmassa on kahdeksan erikoiskoetta, joiden yhteispituus on 126,18 km. Ralli päätöspäivänä sunnuntaina ohjelmassa on kolme erikoiskoetta (51,31 km). Rallin voittaja on selvillä noin klo 14:00 Suomen aikaa.

Teksti: Marko Mäkinen
Kuva: Taneli Niinimäki

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close