Video: Janne Tuohino osti upouuden WRC-auton ja perusti rallitallin

Vuonna 1996 Rallin MM-sarjassa debytoinut ja pitkän uransa aikana yhteensä 48 MM-osakilpailua ajanut, oululainen Janne Tuohino, 43, tekee paluun MM-sarjaan tulevana viikonloppuna Ruotsissa.

Alla on varsin mielenkiintoisesti täysin oma, maailman kovimman luokan WRC-ralliauto ja nuotteja lukee niin ikään MM-tasolla meritoitunut Mikko Markkula.

Tuohinon ajatus omasta WRC-tiimistä syntyi jo vuosi sitten Ruotsin MM-rallin yhteydessä, kun hän pohti oman R5-ralliautoon perustuvan tiimin pystyttämistä. Palaverit MM-sarjassakin tehdastiiminä toimivan M-Sportin kanssa johtivat kuitenkin lopulta uuden Ford Fiesta RS WRC -auton hankintaan. Tuohino itse kilpailee vain Ruotsissa, jonka jälkeen auto on vuokrattavana mihin tahansa rallikilpailuun.

–  Ajatus omasta tiimistä on pyörinyt koko aktiiviurani jälkeen ja nyt, kun sellainen tilaisuus avautui, niin päätin tarttua tilaisuuteen. JanPro Racing on ensimmäinen yksityinen tiimi maailmassa, joka vuokraa modernia WRC-autoa, Tuohino avaa tarinaa tallinsa syntymisestä.

JanPro Racing tekee tiivistä yhteistyötä M-Sportin kanssa ja tallin WRC-auto sijaitsee MM-ralleissa tehdastiimin huoltoalueella.

– Muissa kilpailuissa tiimin oma henkilökunta pitää huolen autosta ja asiakkaan toiveista. Tämä on siis ainutlaatuinen projekti koko maailmassa, Tuohino sanoo.

Tuohino lähtee maltillisin tavoittein Ruotsin lumiränneihin.

- Jo nyt testeissä sain huomata, että auto täyttää kaikki sille asetut odotukset enkä millään olisi halunut testipäivien loppuvan. Näin ollen tiedän jo nyt suunnattomasti nauttivan tulevista kilpailupäivistä, olipa lopputulos millainen tahansa, Tuohino kertoo.

Teksti, kuva ja video: Jani Kekoni

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close