Teemu Asunmaa luokan viidenneksi nopein sunnuntaina – "Kunhan kurvailtiin"

Hannu’s Rally Teamin Teemu Asunmaan ja kartanlukija Ville Mannisenmäen osalta mahdollisuus taistella WRC2-luokan kärkisijoista Suomen MM-rallissa katosi lauantai-aamuna, kun Skoda Fabia R5 -auton vetoakseli meni poikki ja edessä oli lauantain erikoiskokeiden osalta keskeytys.

Teemu Asunmaa avasi Suomen MM-rallin torstaina Harjun kaupunkierikoiskokeella WRC2-luokan yhdeksänneksi nopeimmalla ajalla. Perjantaina ajetuilla yhdeksällä erikoiskokeella sijoitus parantui neljä pykälää ylöspäin ja perjantain, sekä lauantain väliselle yötauolle Asunmaa saapui viidentenä, vain yhdeksän sekuntia kolmannesta sijasta jääneenä.

Lauantain ensimmäisellä erikoiskokeella epäonni puuttui kuitenkin peliin, kun Skodan vetoakseli osui kiveen ja meni poikki. Matka jatkui vielä seuraavan erikoiskokeen verran, mutta sen jälkeen edessä oli keskeytys.

– Ei mikään ihmeellinen viikonloppu. Perjantaina muuten ehjä päivä, mutta yksi rengasrikko ja vähän pölyssä ajelua. Lauantai sitten loppui käytännössä ensimmäiselle erikoiskokeelle, kun vetoakseli meni poikki. Irtokivi oli tiellä ja siihen se osui. Paras päivä jäi siinä ajamatta, Asunmaa harmitteli.

Sunnuntaina ohjelmassa oli vielä neljä erikoiskoetta yhteispituudeltaan noin 46 kilometriä ja Asunmaa, sekä kartanlukija Ville Mannisenmäki lähtivät mukaan Ralli 2 -säännön turvin, joka sallii keskeyttämään joutuneiden kilpailijaparien tulla mukaan takaisin kilpailuun seuraavana päivänä. Toki aikasakkoa lauantaina ajamatta jääneistä kuudesta erikoiskokeesta kertyi niin paljon, että mahdollisuudet nousta edes kärkikymmenikköön olivat menneet.

– Tänään ajeltiin vain menemään. Vakuutukset ja ilmoittautumiset kuitenkin maksettu, niin ei sitä viitsinyt olla ajamattakaan tätä päivää. Kunhan kurvailtiin, sunnuntain ajoissa viidenneksi nopeinta vauhtia WRC2-luokassa pitänyt Asunmaa totesi.

Neljän viimeisen erikoiskokeen suorituksista Laukaan toinen ajokerta toi Asunmaalle luokan toiseksi nopeimman ajan, mutta alavutelainen ei siitä suurempia hurraa-huutoja ilmoille päästellyt.

– Eipä sillä ole mitään merkitystä. Koitetaan ensi vuonna uudestaan, Asunmaa totesi.

Kauan ei Asunmaa ehdi Suomen MM-rallin rasituksista toipua, kun uusi kilpailureissu on edessä jo viikon päästä.

– Liettuassa ajetaan tulevana viikonloppuna ja Haapalan Antti tulee kartanlukijaksi, kun Ville ei päässyt mukaan. Huomenna aamulla lähdetään, pari päivää nuotitusta ja pari päivää ajetaan rallia, Asunmaa taustoittaa.

Kyseessä on Samsonas Ralli, johon Asunmaa osallistui vuosi sitten Subarulla sijoittuen yleiskilpailussa kolmanneksi. Tänä vuonna alla on Ford Fiesta Proto ja kaksipäiväisessä soralla ajettavassa kilpailussa ek-kilometrejä tarjolla on yhteensä 143,6. Asunmaa ei ole tavoitteita tulevaan kilpailuun vielä suuremmin miettinyt, koska:

– En tiedä, kun en ole koko autoa edes nähnyt vielä, Asunmaa hymyili.

Lopuksi Asunmaa haluaa vielä kiittää kaikkia niitä yhteistyökumppaneita ja tukijoita, jotka mahdollistivat Suomen MM-ralliin osallistumisen tänä vuonna, sekä kaikkia kannattajia niin sosiaalisessa mediassa, erikoiskokeilla, siirtymäosuuksilla, kuin varikollakin Jyväskylän Paviljongissa.

Teksti: Jari Hotti
Kuva: Honza Fronek
 

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close