Lindholm helteiseen Suomen MM-ralliin maltillisin tavoittein

GRX-tiimin Emil Lindholm ja Mikael Korhonen starttaa ensimmäiseen nelivetoautolla ajettavaan MM-ralliinsa luottavaisina. Alla on kaksi viikkoa sitten valmistavana testinä Sastamalassa ajetun Autoglym-rallin yleiskilpailun voitto ja onnistuneet viimeistelytestit.

Jyväskylän MM-rallissa WRC2-luokan taso on tänä vuonna äärimmäisen kova. Skoda-kaksikko tietää, että kärkitaisteluun päästäkseen kaiken pitää toimia lähdöstä maaliin.

Reitin tutustumisjaksolta tavoitettu Lindholm kertoo, että hän aikoo lähteä maltillisin tavoittein matkaan.

– WRC2-luokassa on kuusi kuljettajaa, jotka voivat voittaa ryhmän. Oma tavoite on ajaa ehjä kisa, ajaa jokainen pätkä virheittä läpi, päästä rallin maaliin ja olla ryhmän lopputuloksissa viiden nopeimman joukossa, Lindholm summaa.

Jo viikkoja jatkunut helle asettaa tietysti kuljettajille, mutta erityisesti myös renkaille ja autolle omat haasteensa.

– Teiden pohjat ovat kuivia ja kovia. Renkaan alla liukkautta muodostavia irtokiviä ja -hiekkaa on tänä vuonna runsaasti. Kun viikonlopulle on luvassa samaa hellettä niin erityisesti renkaiden kanssa saa olla tarkkana, koska kuumuus myös kuluttaa renkaita todella paljon. 

– Saamme huollossa vaihtaa neljä uutta rengasta ja ottaa yhden tai kaksi vararengasta mukaamme. Ja näillä renkailla pitää selvittää useita erikoiskokeita, ja kolmasti viikonlopun aikana yhtäjaksoisesti yli 70 EK-kilometriä. Rengasrikkoja pitää yrittää välttää. Ne maksavat ajassa aina todella paljon.

Lindholm kertoo, että muutamalla erikoiskokeella pehmeissä paikoissa kiveä on jo nuotitusvaiheessa noussut esille.

-  Kun lähtönumeromme on 46 niin ihan joka paikkaan ei voi täysillä vetää. Kyllä tämä ralli vaatii hermoja ja malttia, Lindholm muistuttaa.

Suomen MM-ralli käynnistyy huomenna torstai-iltana Jyväskylän kaupungissa ajettavalla Harjun (2,31 km) erikoiskokeella. Rallia jatketaan perjantaina, jolloin ohjelmassa on kymmenen erikoiskoetta (126,37 km). Rallin pisin päivä on Jämsään suuntautuva lauantai, jolloin ajetaan kahdeksan erikoiskoetta, yhteispituudeltaan 146,86 km. Rallin päätöspäivän sunnuntain ohjelmassa on vielä neljä erikoiskoetta (45,72 km). Kilpailu päättyy Jyväskylän Paviljongille klo 16:00.

Teksti ja kuva: Marko Mäkinen

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close