Rallin yleiskilpailun voitosta kilpailevat autot on rakennettu luokkaan nimeltä World Rally Car (WRC). Ne perustuvat tuotantomalleihin, joissa käytetään nelisylinteristä, 1,6-litraista moottoria.
Yhtäläisyydet jäävät kuitenkin lähinnä korin perusmuotoihin, sillä moottoriin, voimansiirtoon ja jousitukseen toteutettujen muutosten jälkeen WRC-auto on turboahdettu, nelivetoinen raketti, jonka moottori tuottaa jopa 380 hevosvoimaa – teho on sama kuin esimerkiksi rata-autoilun WTCC-sarjan autoissa.
Tienpinnan laadusta riippumatta WRC-autot kiihtyvät nollasta sataan alle neljässä sekunnissa. Huippunopeus riippuu kuhunkin ralliin valituista välityksestä, mutta usein se on 210 km/h tienoilla. Autojen vähimmäispaino on 1190 kg.
WRC
WRC ei ole ainoa MM-rallien autoluokka. Samoissa ralleissa ajetaan omissa sarjoissaan myös kolmea muuta luokkaa. Luokat kantavat tunnuksia WRC 2, WRC 3 ja Junior WRC.
WRC 2
WRC 2 -luokassa ajetaan turboahdetuilla, nelivetoisilla R5-autoilla ja se toimii sarjan pääasiallisena lisäluokkana, ponnahduslautana kohti pääluokkaa. Luokan autot ovat vähemmän muokattuja verrattuna WRC-autoihin ja niiden tehoja on rajoitettu. Tässä luokassa kilpailevat niin tehdastallit kuin yksityisetkin kuljettajat.
WRC 3
WRC 3-luokka on kaikista uusin luokka, joka on käytännössä täysin sama kuin WRC2-luokka, mutta siinä kilpailevat vain yksityiset kuljettajat.
Juniorien MM-sarja
Juniorien MM-sarja on ponnahduslauta tulevaisuuden tähdille. Heillä kaikilla on ajokkeinaan etuvetoiset R2-luokituksen mukaiset, vapaastihengittävät kilpurit. Kun kaikilla on periaatteessa samanlainen auto, tulee ajotaito varmemmin ratkaisemaan lopputuloksen.