Suniselle ja Lindholmille huippupestit Hyundailta

Hyundai Motorsportin käynnistää uudelleen kuljettajakehitysohjelmansa (HMDP), jonka tarkoituksena on tarjota nuorille kuljettajille ympäristö ja resurssit tulla seuraavan sukupolven Rally1-kuljettajaehdokkaiksi.

”Meillä on jo kokemusta omaavat kuljettajat Thierry, Esapekka ja Dani, mutta suunta on nyt katsoa nuorempaa sukupolvea ja auttaa heitä saavuttamaan potentiaalinsa”, sanoo Hyundain presidentti Sean Kim.

”Tämän ohjelman tukeminen nousevaa lahjakkuutta kohtaan kunnioittaa myös Craig Breenin muistoa, joka innokkaana rallifanina teki aina paljon työtä junioreiden tukemiseksi, ja vahvistaa sitoutumistamme WRC:hen.”

”HMDP ei ole täällä täyttääkseen aukkoa, vaan se on strateginen alusta varmistamaan, että Hyundailla on monia vaihtoehtoja ja mahdollisuuksia nuorten kuljettajien keskuudessa”, lisäsi tiimipäällikkö Cyril Abiteboul.

Rallin tulevaisuus

Nykyiset WRC2-kuljettajat Teemu Suninen kartanlukijanaan Mikko Markkula ja Emil Lindholm kartanlukijanaan Reeta Hämäläinen on valittu ohjelmaan ja he aloittavat välittömästi.

Teemu astuu i20 N Rally1 Hybridin rattiin korvatakseen Craig Breenin Viron MM-rallissa ja Secto Rally Finlandissa. Hän osallistuu myös i20 N Rally1 Hybridin ja i20 N Rally2:n kehitystesteihin sekä osallistuu ohjelman puitteissa tapahtuviin tapahtumien ennakkojulkistuksiin.

”Tämä on hieno tilaisuus palata huippuluokan autoihin, ja olen todella kaivannut sitä”, Teemu Suninen sanoo.

”Viron ja Suomen rallit ovat aiemmin olleet vahvoja minulle, mutta i20 N Rally1 Hybridin oppiminen rajallisen testauksen avulla tulee olemaan suuri haaste.”

Vahvuutta myös WRC2-puolelle

Emil liittyy Hyundain joukkoon Viron MM-rallissa ja jatkosuunnitelmat ilmoitetaan myöhemmin.

”Olen todella innoissani mahdollisuudesta tulla osaksi yhtä maailman menestyneimmistä rallitiimeistä”, kommentoi Emil.

Teksti ja kuva: Hyundai Motorsport

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close