Noin 2500 ihmistä juhli rallin maailmanmestareita Jyväskylässä

Rallin mestaruusjuhla kokosi sankoin joukoin väkeä Jyväskylän ytimeen. Juhlassa palkittiin historiallisesti menestynyt ”kotikylän” TOYOTA GAZOO Racingin tiimi sekä maailmanmestarit Kalle Rovanperä ja Jonne Halttunen. Yleisöä oli paikalla noin 2500 ja tunnelma Paviljongissa oli katossa.

Illan aluksi lavalle nousi TOYOTA GAZOO Racingin Jari-Matti Latvala, joka kertoi Paviljongin tunnelman muistuttavan omasta Jyväskylän mestaruudesta vuonna 2010. Myös tuolloin jyväskyläläinen ralliyleisö kokoontui sankoin joukoin juhlimaan mestaruutta. Nyt Latvala korosti kuitenkin illan olevan Kallen ja Jonnen.  

Rallilegendat Juha Kankkunen ja Tommi Mäkinen keräsivät myös yleisöltä suuret aplodit hauskuuttaessaan Paviljongin yleisöä. Mäkinen hehkutti erityisesti Jyväskylän ralliperinnettä, jonka ansiosta yhä uusia mestareita nousee Keski-Suomesta juhlistamaan maailmanmestaruuksia.  

Juhlan aikana Jyväskylän kaupunki palkitsi maailmanmestarit rahapalkinnoin. Mestarit laittoivat hyvän kiertämään ja lahjoittivat palkintosummansa eteenpäin. Historian nuorin rallin maailmanmestari Kalle Rovanperä halusi muistaa entistä alakouluaan, Puuppolan koulua. Jonne Halttunen sekä TOYOTA GAZOO Racingin tiimi ohjasivat omansa Sairaala Novan Säätiön kautta sairaalan lastenosastolle. 

Illan musiikkitarjonnasta vastasivat Steve´n´Seagulls, Portion Boys ja Poju. 

Ilta Paviljongilla jatkuu vielä huipentuen maailmanmestareiden vauhdikkaaseen driftaukseen ja Suomen Pyrotekniikan tarjoamaan ilotulitukseen. 

Jyväskylän kaupunki kiittää lämpimästi mestareiden ja TOYOTA GAZOO Racingin ohella AKK Sports Oy:ta, tapahtuma- ja messukeskus Paviljonkia, Rajupajaa, Yleä ja Suomen Pyrotekniikka Oy:ta yhteistyöstä juhlan järjestämisessä.  


Kuva: Antti Laukkarinen, Jyväskylän kaupunki

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close