Esapekka Lappi upeasti kolmas Belgiassa

Suomen Esapekka Lappi ja kartanlukija Janne Ferm ovat napanneet arvokkaan kolmannen sijan Belgian MM-rallista.

Ensi vuodelle täyttä MM-kautta tavoitteleva Lappi on nyt napannut tällä kaudella kolme kolmatta sijaa, mitä voidaan pitää varsin mainiona suorituksena Toyota-tallin kolmoskuskilta. Kilpailun voittoon ajoi Viron Ott Tänak.

– Yritämme aina tehdä parhaamme ja olemme olleet hieman epäonnisia tänä vuonna muutamaan otteeseen. Nyt hommat tuntuvat sujuvan. Emme olleet tämän rallin nopeimpia, mutta emme tehneet myöskään yhtään virhettä ja siitä saatiin nyt iso palkinto, Lappi sanaili tyytyväisenä kisan maalissa.

Rovanperä ajoi Power Stagen nopeimmaksi

Kalle Rovanperä ajeli terveisiä koko viikonlopun sen jälkeen, kun kaatoi autonsa perjantaina jo toisella erikoiskokeella. Power Stagelle Rovanperä ja kartturi Jonne Halttunen latasivat kuitenkin jälleen kaiken Toyotastaan irti ja ajoivat nopeimman ajan. Saaliina siis kuitenkin viisi pistettä myös Belgiasta.

– Ei ollut helppoa nostaa vauhtia taas rajoille, kun on tässä lähinnä pari päivää ajeltu menemään. Mutta ainakin yritettiin, Rovanperä sanoi.

Tänakille toinen voitto putkeen

Ott Tänak ja Martin Järveoja juhlivat toista voittoa putkeen Jyväskylän jälkeen. Suoritus oli jälleen hieman yllätys Hyundai-kuljettajalle.

– Voitto täällä on iso yllätys. Emme odottaneet voittoa Suomessakaan. On hienoa, että tulosta syntyy nyt. Voimme vielä kehittyä todella monella osa-alueella, joten töitä on paljon tehtävänä, Tänak totesi.

Belgian MM-rallin tulokset

1. Ott Tänak (EST), Hyundai
2. Elfyn Evans (GBR), Toyota +5,0
3. Esapekka Lappi, Toyota +1.41,6
4. Oliver Solberg (SWE), Hyundai +3.28,5
5. Takamoto Katsuta (JPN), Toyota +6.06,1

MM-pisteet

  1. Kalle Rovanperä 203
  2. Ott Tänak (EST) 131
  3. Elfyn Evans (GBR) 116
  4. Thierry Neuville (BEL) 106
  5. Takamoto Katsuta (JPN) 92

Seuraavana Kreikka

Rallin MM-sarja suuntaa seuraavaksi Kreikkaan, jossa ajetaan legendaarinen Akropolis Ralli 8.-11. syyskuuta.

Kuva: McKlein

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close