EK 6: Tänak johdossa, Lappi toisena

Viron Ott Tänak johtaa Suomen MM-rallia eli Secto Rally Finlandia kuuden erikoiskokeen jälkeen. Suomen Esapekka Lappi on toisena. Yksi erikoiskoe, Lankamaa 2, jouduttiin perumaan perjantaipäivän ensimmäisen ajolenkin aikana. Erikoiskokeen perumisen syynä oli, ettei yleisö noudattanut turvallisuusohjeita.

Tänak ei ole kuitenkaan tyytyväinen autonsa käyttäytymiseen johtopaikasta huolimatta. Hän kommentoi myös Lankamaan perumista.

– Teemme edelleen töitä auton kanssa saadaksemme sen paremmin tasapainoon. Oli harmi, että yksi erikoiskoe peruttiin, mutta se oli tarpeellinen varoitus yleisölle kunnioittaa toimitsijoiden ohjeita ja katsoa kilpailua turvallisesti, Tänak sanoi.

Esapekka Lappi on vain 6,2 sekunnin päästä Tänakista kilpailun toisena.

– Olisi hyvä jos illan lenkillä sataisi ja se loppuisi ennen minua. Minä sain tarpeeksi sateesta Virossa, jossa pyyhkimet eivät toimineet kunnolla. Loppupäivän pätkät ovat luultavasti hieman teknisempiä ja kapeampia. Luulen, että kaikki kuljettajat tietävät ne myös aika hyvin, Lappi jutteli.

Kalle Rovanperä on kärsinyt aura-auton roolista ollessaan ensimmäinen auto reitillä.

– Muutettiin autoa toiselle aamun lenkille, mutta se ei ollut kovin hyvä, joten ei harmita se toisen Lankamaan peruminen.Tulevat pätkät ovat aika nopeita, mutta siellä on hankalia osuuksia. Meille on luvassa paljon irtosoraa, Rovanperä kertoi.

Tilanne 6/22 EK:n jälkeen

1. Ott Tänak EST (Hyundai) 25.00,3
2. Esapekka Lappi (Toyota) + 6,2
3. Elfyn Evans (GBR) (Toyota) + 11,1
4. Craig Breen (IRL) (Ford) + 13,5
5. Kalle Rovanperä (Toyota) + 15,3

9. Jari Huttunen (Ford) + 29,1

Perjantaina ajetaan vielä neljä erikoiskoetta: Ässämäki ja Sahloinen-Moksi kahteen kertaan Petäjäveden suunnalla. Lenkin ensimmäinen erikoiskoe, Ässämäki 1 alkaa kello 17.00.

Kuva: Touho Häkkinen

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close