Ilmavoimat esittäytyy Secto Rallyssa

Osana rallin oheistapahtumia yleisöllä on mahdollisuus päästä tutustumaan myös Ilmavoimien toimintaan niin maalla kuin ilmassa.

Paviljongin huoltoalueella yleisöllä on mahdollisuus tutustua Ilmavoimiin ja tarkemmin Ilmasotakoulun kuljetuskeskukseen ja sen kalustoon. Taitojaan osastolla pääsee kokeilemaan esimerkiksi ilma-aseammunnan parissa. Lisäksi Paviljongin huoltoalueella ralliyleisöä palvelee Luonetjärven Sotilaskodin myyntipiste herkullisine munkkeineen torstaista lauantaihin.

Torstai-iltapäivänä Paviljongin yleisöä viihdyttää Ilmavoimien BigBand solistinaan Souls of Women -trio, Emilia Vihanto, Iina Mutikainen ja Klaara Koivunen. Esiintymisellä on säävaraus ja varapäivänä on perjantai.

Perjantai-iltapäivänä rallin katsojille esittäytyy Ilmavoimien virallinen taitolento-osasto Midnight Hawks. Midnight Hawksin esityslentoa pääsee seuraamaan Paviljongin alueelta ja lennon toteutuksella on säävaraus.

Maisemat vaihtuu Ilmavoimien sotilaskuljettajana

Ilmasotakoulun kuljetustoimiston päällikkö ylivääpeli Matti Manerus on autourheiluharrastajana ollut useamman kerran Jyväskylän rallin vetomiesluokassa, kartturinaan oma vaimo. Tämä automies on elementissään tehtävässään Tikkakoskella, jossa hän valvoo varusmiesten kouluttautumista sotilaskuljettajiksi.

Ylivääpeli Manerus, millainen henkilö sopii mielestäsi sotilaskuljettajaksi?

– Persoona, joka uskaltaa kysyä asioita, mutta ajokokemusta ei tarvitse olla paljon. Itsenäinen ote tehtäviin on tärkeää.  Ajotehtävissä varusmiehen pitää itse varata ja lastata auto sekä suunnitella ajoreitti, tauot ja tankkaukset. Kouluttaja ei ole mukana keikalla.

CE-kortin ajamisen lisäksi yksi Ilmavoimien kuljettajakoulutuksen valteista onkin monipuolisen ajokokemuksen saaminen. Palveluksessa olevat CE-kortilliset pyörittävät Jyväskylän varuskunnan päivittäistä kuljetustoimintaa ympäri Suomea aina konttirahdeista henkilökuljetuksiin. Laivuekuljettajiksi suuntautuvat tankkaavat lisäksi suihkukoneita ja puhdistavat kiitoratoja. Ajamisen ja kuormaamisen lisäksi tehdään autojen huoltoa, katsastustarkastuksia ja ajopäivystystä.

Rekkakuskin siviilityötä tavoitteleva sotilaskuljettaja Veeti Tyrväinen kokee koulutuksen antoisana:
– Joka päivä oppii uutta. On mukava, kun maisemat vaihtuu, ei tarvitse olla koko ajan tietyssä paikassa.

Samoilla linjoilla on laivuekuljettaja Tuukka Marjanen:
– Kavereilta sain tiedon tästä. Koulutus on ollut parempaa kuin odotin, hommat hoituu ja täällä on mieluista käydä.

Tervetuloa tutustumaan Ilmavoimiin!


Lue lisää ilmavoimien sotilaskuljettajakurssista: intti.fi/ilmavoimien-sotilaskuljettajat tai vaihtoehtoisesti QR-koodi.

Kuva: Ilmavoimat

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close