Pajari takaa-ajo asemasta Portugalin MM-soralle

Ralliautoilun junioreiden MM-sarja jatkuu tällä viikolla, kun Portugalin MM-ralli käynnistyy torstai-iltana. Menestystä lähtevät hakemaan myös viime kauden mestari Sami Pajari kartanlukijansa Enni Mälkösen kanssa. Kauden alku on ollut takkuinen ja suomalaispari on tällä hetkellä sarjassa vasta viidentenä. 

Sarjan avauksessa Ruotsin lumilla auton polttoainepuolen vika jätti pistepotin vajaaksi. Kroatian mutaisella asfaltilla taasen liukasteltiin johtoasemasta tieltä ulos, pistepotti jäi sen myötä pelkästään erikoiskokeiden pohja-ajoista saataviin pisteisiin. Kahden sarjan pisteitä keräävän parin kausi on sisältänyt siis vauhtia ja vastoinkäymisiä.

WRC3 Open-sarjassa kaksikolla on kauden avauksesta Monacosta voitto ja sarjan johtopaikka ainakin toistaiseksi. Kun viidestä kilpailusta neljä parasta lasketaan mukaan, on tätäkin sarjaa ajatellen Portugalista saatava onnistunut tulos.

Portugalissa ajettiin myös viime vuonna JWRC-sarjan osakilpailu, silloin Pajari ajoi toiseksi. Leimaavaa kilpailulle on että nopein ei välttämättä voita, autoa ja renkaita on varottava. Tämän vuoksi myös erot erikoiskokeilla voivat olla isojakin, riippuen siitä kuka säästelee milläkin erikoiskokeella.

– Jo ensimmäisenä nuottipäivänä tiistaina nähtiin rengasrikkoja. Olosuhteet täällä ovat melko samat kuin viime vuonna, kenties vähän kuivemmat ja pölyäkin on. Viime vuonna kisan alla oli reiluja sateita, nyt sateet ovat olleet pienempiä. Reitti on pitkälti sama kuin viime vuonna, joten siitä on nuottiin apuja kun paikkoja on kisavauhdilla päässyt ajamaan, kertoo Pajari keskiviikkona ennen toisen nuottipäivän alkua.

Kilpailun keskeiset toiminnot ovat Matosinhosin kaupungissa joka on vain kivenheiton päässä luoteeseen pääkaupunki Portosta. Ralli käynnistyy torstai-iltana 21 jälkeen 120 kilometriä etelämpänä Coimbrassa kisan ainoalla uudella erikoiskokeella. Ison haasteen ralliin tuo se, että perjantaina ajetaan yhdeksän erikoiskoetta ilman päivähuoltoa, erikoiskokeille mittaa kertyy 124,5 kilometriä. 

Lauantain osalta luvassa on pientä helpotusta, päivällä päästään kertaalleen huoltoon, mutta kilometrejä seitsemällä erikoiskokeella ajetaankin peräti 165 kappaletta. Sunnuntaille on jäljellä viisi erikoiskoetta, joiden mitta on yhteensä alle 49 kilometriä. Viimeinen erikoiskoe starttaa Fafen erikoiskokeella Suomen aikaa klo 14:18.

Haastavissa olosuhteissa ajettavaa rallia on siis luvassa. Kuljettaja toivoo että vastoinkäymiset olisivat nyt takana, vaikkakin kilpailupaikalle pääsykin meinasi hieman vastustaa.

– Tosiaan, oltiin täällä parikymmentä tuntia myöhemmin kuin oli suunniteltu, sellaista se voi joskus olla, kun lentämällä matkustetaan riittävästi. Ei mitään tärkeimpiä tapahtumia sentään missattu täällä, mutta onneksi lentoaikataulu ei enää enempää venynyt. Toivottavasti tämän kisan osalta vastoinkäymiset olivat siinä, naurahtaa Pajari lopuksi.

Pistetilanne – FIA Junior WRC, 2/5 osakilpailua 

1. Jon Armstrong  (GBR) 47p

2. Lauri Joona (FIN) 47p

3. Robert Virves (EST) 29p

4. William Creighton (IRL) 27p 

5. Sami Pajari (FIN) 25p 

Sami Pajari verkossa: 

WWW: https://www.samipajari.com/ 

Facebook: https://www.facebook.com/samipajariofficial 

Instagram: https://www.instagram.com/samipajariofficial/ 

Twitter: https://twitter.com/samipajari 

Kuva: Jani Salonen

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close