Sami Pajari Toksport WRT:n Skodalla Sardinian MM-ralliin

Hallitseva juniorien maailmanmestari Sami Pajari kartanlukijansa Enni Mälkösen kanssa osallistuvat 2.-6. kesäkuuta ajettavan Sardinian MM-rallin WRC2-luokkaan Toksport WRT:n Skoda Fabia Rally2 EVO -kilpurilla.

Saksassa päämajaansa pitävä Toksport WRT on suomalaisille tuttu esimerkiksi Emil Lindholmin ja Reeta Hämäläisen tiiminä MM-sarjassa ja viime kaudella norjalainen Andreas Mikkelsen ajoi tiimin kalustolla mestaruuteen niin MM- kuin EM-sarjassakin.

Pajarille kyseessä on ensimmäinen kilpailu tehokkaammalla nelivetokalustolla MM-tasolla. Talvella Riihimäellä Pajari – Mälkönen debytoi SM-tasolla jo hieman iäkkäämmällä R5-luokitellulla Ford Fiestalla neljänneksi. Sardinian kuumuudesta Pajarilla on kokemusta toissa kaudelta JWRC-sarjasta.

– Kuumahan siellä varmasti on kesäkuussa, viimeksi ajettiin siellä lokakuussa 2020 ja silloinkin tarkeni hyvin. Iso ralli, tehokas auto, odotan todella innolla ensimmäistä Rally2-kilpailuani MM-tasolla. 

Tulostavoitteita en kilpailuun aseta, mutta totta kai mielelläni näkisin vauhdin ja kokemuksen lisääntyvän kilpailun aikana ja sen myötä toivottavasti saadaan muutamia hyviä erikoiskoeaikoja. Autoon pääsen käsiksi kilpailuviikon maanantaina Sardiniassa, jolloin ajamme testit, kertoo Pajari.

Pari viikkoa ennen Sardiniaa Pajari kilpailee JWRC-sarjan puolella Portugalissa Ford Fiesta Rally3-ajokilla. Fordilla kilpaillaan alkuperäisen suunnitelman mukaisesti MM-pisteitä tavoittelemassa niin JWRC, kuin Rally3-sarjankin puolella.

– Ihan kiva että osuu pari Etelä-Euroopan kisaa peräkkäin, saa hyvän tuntuman sorakisoihin. Vaikka tokikin sora on hyvinkin eri tyyppistä kuin vaikkapa Virossa tai Suomessa. 

Loppukauden osalta on suunnitteilla lisää Rally2-kilpailuja, mutta niiden osalta suunnitelmat eivät ole vielä täysin valmiit, tiivistää Pajari.

Sami Pajari verkossa: 

WWW: https://www.samipajari.com/ 

Facebook: https://www.facebook.com/samipajariofficial 

Instagram: https://www.instagram.com/samipajariofficial/ 

Twitter: https://twitter.com/samipajari

Pajarin kasvokuva: Hannu Rainamo

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close