Heikkilä luokkansa kymmenes Kroatiassa – “Viikonloppu oli haastava”

Mikko Heikkilä on sijoittunut WRC2-luokassa kymmenenneksi WRC Croatia Rallyssa Kroatiassa. Pääkaupunki Zagrebin ympäristössä ajettu kilpailu oli Heikkilälle toinen MM-tason asfalttiralli. Haastavasta kilpailusta jäi käteen suuri määrä kallisarvoista kokemusta. 

Mikko Heikkilä, 30, kartanlukijansa Samu Vaalerin, 24, kanssa, ovat sijoittuneet kymmenenneksi WRC2-luokassa rallin MM-sarjan kolmannessa osakilpailussa WRC Croatia Rallyssa. Zagrebin ympäristössä ajetun kolmipäiväisen kilpailun aikana olosuhteet vaihtelivat merkittävästi ja rengasvalinnat olivat avainasemassa. Heikkilä ajoi ehjän osakilpailun, mutta viikonloppu ei ollut nurmijärveläiskuljettajan odotusten mukainen.

Kilpailun ensimmäinen ajopäivä käynnistyi sateisena ja päivän teemana oli teiden liukkaus. Heikkilä aloitti ensimmäisen lenkin 12. nopeimmalla ajalla jatkaen tasaista tahtia ollen 12. myös erikoiskokeilla 3 ja 4. Toisella erikoiskokeella Heikkilä oli 16. Huoltotauolle tultaessa Heikkilä oli WRC2-luokassa sijalla kolmetoista.

-Keli on haastava, tiet ovat todella märkiä ja leikkaamisesta tielle levinnyt muta tekee siitä vielä liukkaampaa. Ollaan oltu liian varovaisia emmekä ole päässeet hyödyntämään niitä kohtia, joissa pitoa olisi.

Heikkilä ajoi iltapäivän avanneelle erikoiskokeelle 5 yhdenneksitoista nopeimman ajan ja lopuille kolmelle erikoiskokeelle 9. Nopeimman ajan. Tasaiset erikoiskoeajat nostivat Heikkilän kymmenen nopeimman joukkoon perjantain ensimmäisen ajopäivän jälkeen.

-Täytyy sanoa, että olen tyytyväinen tähän toiseen lenkkiin. Toki ero kärkeen on iso, mutta otimme tavoitteeksi erojen puolittamisen toisella ajokerralla ja onnistuimme siinä.  

Lauantain toisen ajopäivän ensimmäinen erikoiskoe 9 peruttiin WRC2-luokan osalta kanssakilpailijan ulosajon vuoksi. Erikoiskokeella 10 Heikkilä jatkoi tasaista vauhtia perjantailta ajaen yhdeksänneksi nopeimman ajan. Erikoiskokeella 11 ongelmat tuulilasin pyyhkijöiden kanssa pakottivat pysähtymään sateisella erikoiskokeella, ja Heikkilä oli lopulta erikoiskokeen 25. Takaa-ajo alkoi kuitenkin heti aamun lenkin seuraavalla ja viimeisellä erikoiskokeella Heikkilän ollessa seitsemänneksi nopein. 

– Pyyhkijät lakkasivat toimimasta juuri ennen lähtöä, ja pysähdyimme pätkälle korjaamaan ongelmaa.Harmillista, mutta ei sille mitään mahda. Viimeinen pätkä meni hyvin, meillä oli hyvä vauhti päällä. 

Heikkilä lähti päivän jälkimmäiselle etapille yleiskilpailun yhdentenätoista. Kahdeksanneksi nopein aika erikoiskokeella 13 ja kymmenenneksi nopein aika erikoiskokeella 14 nostivat Heikkilän yhdeksänneksi WRC2-luokassa. Erikoiskokeen 15 peruunnuttua huonon näkyvyyden vuoksi oli Heikkilä päivän päättäneellä erikoiskokeella 16 viidenneksi nopein.

-Eiliseen verrattuna tuli kehitystä monilla osa-alueilla, vaikka täysin tyytyväinen en ole. Sunnuntain ensisijainen tavoite on maaliin pääsy ja toissijaisena kehittyminen. 

Heikkilä lähti rallin päätöspäivään WRC2-luokan yhdeksänneltä sijalta. Aamun avanneella erikoiskokeella 17 Heikkilä oli yhdenneksitoista nopein ja toisella, SS18:lla Heikkilä oli kahdestoista.

-Meillä oli väärät renkaat aamun ensimmäisellä. Meillä oli kovat alla ja ehdottomasti olisi pitänyt olla pehmeät. Pätkä tuli siihen nähden ihan hyvin. Toisella erikoiskokeella alkoi satamaan heti lähdössä ja tiet olivat muutenkin todella likaisessa kunnossa. Ei ole helppoa näissä vaihtelevissa olosuhteissa. 

Olosuhteet viimeisellä kahdella erikoiskokeella olivat haastavat. Viimeistä edeltävällä erikoiskokeella Heikkilä oli 23.. Rallin päättäneellä Power Stagella Heikkilä oli 15. 

-Ei onnistuttu, muttei täysin epäonnistuttukaan. Vaikea viikonloppu ylipäätään. Meillä oli väärät renkaat kahdelle viimeiselle erikoiskokeelle, ja otettiin siksi varovaisesti. Sääli, ettei ollut kuivaa keliä oikeastaan missään vaiheessa, paria pätkää lukuun ottamatta tiet olivat mutaränniä, jossa meillä on vielä opeteltavaa. 

Kymmenentenä kovatasoisessa WRC2-luokassa maaliin tullut Heikkilä haluaa kiittää vaikean viikonlopun jälkeen tiimiään sekä yhteistyökumppaneitaan mahdollisuudesta ajaa Kroatian MM-ralli. 

-Tiimille isot kiitokset, he järjestelivät jo ennen kilpailua monia asioita kuntoon ja kaikki toimi rallin aikana loistavasti. Suuret kiitokset myös yhteistyökumppaneillemme mahdollisuudesta ajaa täällä, vaikka sijoitus olikin pettymys kaikille allekirjoittanut mukaan lukien. Olosuhteet olivat todella erikoiset ja viikonloppu oli haastava.

Teksti: Juho Koski / Mikko Heikkilä Racing -tiedotus
Kuva: Hannu Rainamo

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close