Ajovirhe pudotti Huttusen palkintokoroketaistelusta Kroatian MM-rallissa

Jari Huttunen sijoittui WRC2-luokan sijalle 18 sunnuntaina päättyneessä Kroatian MM-rallissa. Huttusen palkintokorokepaikan metsästys tyssäsi ulosajoon perjantaina rallin seitsemännellä erikoiskokeella. Ennen ulosajoa matkaa oli jo rasittanut yksi rengasrikko, jonka myötä Huttunen oli keskeyttämishetkellä WRC2-luokan viidennellä sijalla 15 sekunnin päässä kolmossijasta. Rallin aikana Huttunen ajoi WRC2-luokassa yhden pohja-ajan.

Huttunen ja kartanlukija Mikko Lukka jatkoivat keskeytyksen jälkeen kilpailua lauantaina Rally2-säännön turvin ja parantelivat sijoitustaan kahden ajopäivän aikana. Ulosajon myötä mahdollisuudet MM-pistepotin kasvattamiseen olivat kuitenkin menneet, eikä suomalaiskuljettaja ollut viikonloppuunsa tyytyväinen.

– Tiesimme etukäteen, että kisa on haastava pidon vaihtelun vuoksi, mutta märissä olosuhteissa liukkaus pääsi silti yllättämään. Luisuimme ajovirheen seurauksena oikeassa mutkassa sisäpuolen ojaan ja auto jäi sinne jumiin. Yritin päästä vedättämällä ojasta pois, mutta siinä hommassa auton kytkin sai siipeensä ja peli oli perjantain osalta selvä, Huttunen kertoo.

Lauantain ja sunnuntain erikoiskokeilla Huttunen ajoi tasaisesti eikä ottanut riskejä. Parhaimmillaan hän ylsi erikoiskoeajoissa lauantaina luokan toiselle sijalle. Sunnuntain lenkille rengasvalinta oli väärä, joten viimeisillä erikoiskokeilla kärkipään aikoihin ei ollut enää mahdollisuuksia.

– Ulosajo oli tietenkin pettymys, eikä niitä saisi tulla. Positiivista on se, että pääsimme ajamaan kaikki erikoiskokeet, joten saimme kokemusta näistä olosuhteista ja lisää kilometrejä tällä autolla. Meidän on tehtävä töitä, jotta saamme vauhtia nostettua terävimpään kärkeen.

Jari Huttusen ja Mikko Lukan MM-kausi jatkuu kesäkuun alussa ajettavalla Italian MM-rallilla, jossa hän puolustaa viime vuoden voittoa WRC2-luokasta. Myös vuonna 2020 mies juhli Sardiniassa voittoa WRC3-luokassa.

Jari Huttusen WRC2-kalenteri 2022:

24.–27.2.2022 Ruotsin MM-ralli
21.–24.4.2022 Kroatian MM-ralli
2.-5.6.2022 Italian MM-ralli 
14.–17.7.2022 Viron MM-ralli
18.-21.8.2022 Belgian MM-ralli
20.–23.10.2022 Espanjan MM-ralli

Lisätietoja:
Jari Huttunen, p. 044 970 5538
www.facebook.com/JariHuttunenRacing
www.twitter.com/HuttunenRacing
www.instagram.com/jarihuttunenofficial
www.jarihuttunenracing.fi

Teksti: Jari Huttunen Racing
Kuva: Jani Salonen

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close