Pajari pohja-aikojen ykkönen Junioreiden MM-avauksessa Ruotsissa

Sami Pajari ja kartturi Enni Mälkönen ajoivat junioreiden MM-kauden avausosakilpailussa Ruotsissa luokan viidenneksi. Kilpailun avauspäivän toisen erikoiskokeen jälkeen luokan johdossa olleen Pajarin autoon iski tekninen vika polttoainepuolelle, joka pakotti kaksikon keskeyttämään. 

Auto saatiin kuitenkin kuntoon toiselle kisapäivälle eli lauantaille ja Pajarin tavoitteeksi jäikin ajaa mahdollisimman paljon erikoiskokeiden pohja-aikoja, joista palkintona on jokaisesta yksi MM-piste. Tavoite täyttyi lähes täydellisesti sillä Pajari ajoi toisena kilpailupäivänä kuudesta erikoiskokeesta viidelle pohja-ajan. 

– Tavoite oli ajaa mahdollisimman paljon pohja-aikoja ja siinä onnistuttiin ihan hyvin. Nautin ajamisesta ja kaikki sujui hyvin. Koitetaan jatkaa huomenna samaan malliin, Pajari kertasi lauantaipäivän päätteeksi. 

Sunnuntai ei kuitenkaan sikäli mennyt suunnitelman mukaan, että viimeisen kisapäivän kolme ensimmäistä pohja-aikaa menivät nyt kovaa sekuntikamppailua kärjessä käyneille Lauri Joonalle, sekä britti Jon Armstrongille. Tuo kamppailu päättyi lopulta Jon Armstrongin eduksi 2,7 sekunnin erolla, mutta Pajari nosti itsensä viimeisen erikoiskokeen pohja-ajallaan JWRC-sarjan pisteissä kolmanneksi.

– Ei tulos sitä ole mitä lähdettiin hakemaan, mutta tulos oli se mitä oli otettavissa perjantaina tulleen keskeytyksen jälkeen. Lauantai sujui hienosti viiden peräkkäisen pohja-ajan myötä. Päätöspäivänä pyrittiin pohjia ajamaan lisää, mutta voitosta kamppaillut kaksikko puristi todella kovaa ja se ei tehnyt lisäpisteiden ajamista helpoksi. Otetaan positiiviset asiat muistiin ja suunnataan niiden kera kohti Kroatiaa, summasi Pajari kilpailuaan. 

Junioreiden MM-sarja jatkuu pienen tauon jälkeen 21.04. – 24.04. ajettavalla Kroatian MM-rallilla. 

Tulokset – Rally Sweden, Ruotsi

1. Jon Armstrong (GBR) 2:24:31.1 
2. Lauri Joona (FIN) +2,7
3. William Creighton (IRL) +2:22.5
4. McRae Kimathi (KEN) +47:24.2
5. Sami Pajari – Enni Mälkönen (FIN) +49:28.4 

Epävirallinen pistetilanne – FIA Junior WRC, 1/5 osakilpailua 

1. Jon Armstrong (GBR) 30p
2. Lauri Joona (FIN) 21p
3. Sami Pajari (FIN) 17p 
4. William Creighton (IRL) 16p 
5. McRae Kimathi (KEN) 12p

Teksti: Pajari Media
Kuva: Taneli Niinimäki

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close