Jari Huttunen avasi kautensa WRC2-luokan kolmossijalla

Photo: Hannu Rainamo

Ford-kuljettaja Jari Huttunen ajoi sunnuntaina päättyneessä Ruotsin MM-rallissa WRC2-luokan kolmanneksi. Hän jäi WRC2-luokan voittaneesta, Skodalla kilpailevasta Norjan Andreas Mikkelsenistä reilun minuutin. Toiseksi ajoi norjalainen Ole Christian Veiby Volkswagenilla. Maalissa toista kisaansa Fordin Rally2 -autolla ajanut Huttunen oli kilpailuviikonloppuun tyytyväinen.

– Paikka kolmen parhaan joukossa oli tavoitteemme ja se saavutettiin. Iso kiitos tästä tuloksesta kuuluu tallillemme, he tekivät loistavaa työtä koko viikonlopun. Tämä oli ensimmäinen kisa tällä autolla näissä olosuhteissa ja auto on mielestäni lupaava myös tulevia kisoja ajatellen, Huttunen sanoi.

Huttusen ja kartanlukija Mikko Lukan kisa alkoi perjantaina ensimmäisellä erikoiskokeella WRC2-luokan nopeimmalla ajalla. Luokan kärkitaistelu oli koko avauspäivän ajan erittäin tiukkaa ja seitsemän ajetun erikoiskokeen jälkeen Huttunen oli WRC2-luokan viidennellä sijalla vain 14,3 sekuntia luokan kärjestä. Perjantain erikoiskokeilla hän ajoi kolme pohja-aikaa.

– Viitospätkän lähdössä sammutin auton kaksi kertaa, siinä meni noin 15 sekuntia, ja hävisimme erikoiskokeella pohjille yli 20 sekuntia. Muuten päivä sujui hienosti. Minulla ei ole mitään käsitystä, mitä lähdössä tapahtui, mutta oma moka se oli.

Lauantaina Huttunen ja Lukka kävivät tiukkaa sekuntikamppailua neljännestä sijasta, ja he onnistuivat saamaan sen päivän viimeisellä erikoiskokeella. Sunnuntain tavoitteena oli nousu kolmen parhaan joukkoon, sillä eroa kolmantena ajaneeseen Venäjän Nikolay Gryaziniin oli vain 15,5 sekuntia. Painostus tuotti tulosta kilpailun toiseksi viimeisellä erikoiskokeella, kun Gryazin ajoi ulos ja suomalaiskaksikko nousi palkintokorokesijalle.

– Pitkän ajotauon jälkeen tulos oli mielestäni hyvä ja ajo sujui. Omaa tekemistä pitää toki koko ajan kehittää, mutta kyllä tämä oli meiltä maksimitulos tässä kohtaa.

Jari Huttusen ja Mikko Lukan kilpailuohjelmassa on tällä kaudella kuusi MM-rallia WRC2-luokassa Fordin tehdasautolla. Seuraava kilpailu on huhtikuussa asfaltilla ajettava Kroatian MM-ralli, jossa he kilpailevat ensimmäistä kertaa.

– Kroatiaan on mielenkiintoista lähteä ja toivottavasti saamme hyvät testit alle ennen kilpailua, jotta saamme auton hiottua hyvää iskuun asfaltilla. Odotan kilpailua innolla. 


Lopputulokset Ruotsin MM-ralli 2022 WRC2-luokka top 5:

1. Andreas Mikkelsen – Torstein Eriksen, NOR, Skoda Fabia Rally2 Evo, 02:17:56.0
2. Ole Christian Veiby – Stig Rune Skjærmoen, NOR, Volkswagen Polo Gti R5, +23.2
3. Jari Huttunen – Mikko Lukka Ford Fiesta R5 MkII, FIN, +1:03.1
4. Egon Kaur – Silver Simm, EST, Volkswagen Polo Gti R5, +1:13.7
5. Georg Linnamäe – James Morgan, EST/GB, Volkswagen Polo Gti R5, +1:24.9

Teksti: Jari Huttunen Racing
Kuvat: Hannu Rainamo

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close