Pajari tähtää WRC3-mestaruuteen – “Uskomme tämän olevan paras askel matkalla maailmanmestariksi”

Viime kaudella rallin junioreiden MM-sarjassa mestaruuden voittanut Sami Pajari taustajoukkoineen on tehnyt päätöksen kauden 2022 kilpailusuunnitelmasta. 

Päähuomio on asetettu Euroopassa ajettaviin kilpailuihin ja WRC3-luokan mestaruuden tavoitteluun. WRC3-luokassa viidestä valitusta kilpailusta neljä parasta tulosta lasketaan lopputuloksiin ja viime viikonloppuna kauden avauskilpailusta, Monte-Carlon MM-rallista, on jo voittopisteet tallessa. 

Tämän vuoden säännöt mahdollistavat osallistumisen myös JWRC-sarjaan, joka myöskin siirtyi tällä kaudella kaksivetoautoista nelivetoiseen Rally3-kalustoon. Tämän mahdollisuuden myötä Pajari voi tavoitella jopa tuplamestaruutta, juniorimestaruudesta ajetaan viidessä osakilpailussa, joista neljä parasta tulosta lasketaan loppupisteisiin. Erikoiskokeiden pohja-ajoista jaetaan lisäpiste per pohja-aika, joita parin viime kauden aikana Pajari onkin pohja-aikoja napsinut kiitettävään tahtiin.

Pajarin kauden ohjelmaan mahtuu myös muutama kilpailu Rally2-kalustolla, joiden ajankohta on vielä auki, mutta varmuudella 5. helmikuuta ajettavassa Ralli SM:n osakilpailussa Riihimäellä Sami Pajari – Enni Mälkönen nähdään kyseisellä kalustolla.

Kauden 2021 JWRC-mestaruudesta Pajari sai palkinnoksi valita M-Sportilta joko Rally2-kaluston omaksi ja ilmoittautumisen viiteen MM-osakilpailuun huolto- ja muiden kulujen jäädessä itselle. Vaihtoehtoisesti valittavana oli Rally3-kalustolla viisi osakilpailua täysin ”avaimet käteen” -periaatteella M-Sportin huoltamana. Molemmissa vaihtoehdoissa Pirelliltä tulee käyttöön 200 kappaletta renkaita.

– Valintamme kohdistui Rally3-luokan kalustoon koska uskomme tämän olevan paras askel matkalla rallin maailmanmestariksi. Tällä tavoin voimme kerryttää kilometrejä ja kokemusta eri osakilpailuista, alustoista ja totuttautua nelivetoautoon, kertoo Pajari yksiselitteisesti ratkaisusta.

Rallin MM-sarjan Euroopassa ajettavat osakilpailut 2022

Monte-Carlo 20.-23.1.
Ruotsi 24.-27.2. (JWRC)
Kroatia 21.-24.4. (JWRC)
Portugali 19.-22.5. (JWRC)
Sardinia 2.-5.6.
Viro 14.-17.7. (JWRC)
Suomi 4.-7.8.
Vahvistamatta 18.-21.8.
Kreikka 8.-11.9. (JWRC)
Espanja 20.-23.10.

Pistetilanne – WRC3

1. Sami Pajari (FIN) 25
2. Jan Černý (CZE) 18
3. Enrico Brazzoli (ITA) 15

Sami Pajari verkossa: 

WWW: https://www.samipajari.com/ 

Facebook: https://www.facebook.com/samipajariofficial 

Instagram: https://www.instagram.com/samipajariofficial/ 

Twitter: https://twitter.com/samipajari  

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close