Niclas Grönholm ajaa ensimmäisen MM-rallinsa Italian Monzassa

Joulukuun ensimmäisenä viikonloppuna käytävä rallin MM-kauden päättävä Monzan osakilpailu on Niclas Grönholmin uran ensimmäinen. Rallin MM-debyyttiinsä Grönholm lähtee pääasiassa treenimielessä, hakemaan kokemusta ja kilometrejä hänen päälajiaan eli rallicrossia varten.

Grönholmit yllättyivät, kun heille ehdotettiin, että Niclas osallistuisi Italian Monzassa käytävään MM-ralliosakilpailuun. Vaikka kieltäytyminen oli lähellä, kilvanajoon päätettiin lähteä. 

- Niclas menee vaan nautiskelemaan, saa kilometrejä ja harjoitusta varsinaista lajiaan varten. Kukaan meistä ei odota mitään ihmeitä, isä Grönholm toteaa Ylen uutisessa. 

Täysin noviisina Grönholm ei ralliin lähde, sillä hän on ajanut muun muassa Ralli SM -sarjaan kuuluvassa tammikuisessa Arctic Lapland Rallyssa. Tulevassa Italian kilpailussa tosin edessä oleva tiestö on täysin lumeton ja hyvin asfalttipitoinen. Hän uskookin, että nimenomaan kokemattomuus rallissa voi tuottaa eniten vaikeuksia. 

- On ihan uusi tuttavuus minulle se, että ajetaan yleisellä tiellä asfaltilla. Rallialoittelijalle on hankalinta nuotitus, ja että siihen osaa luottaa ja pystyy ajamaan ihan täysillä sillä. Rallissa on monta juttua, jotka eroavat rallicrossista. Lähdetään pitämään hauskaa ilman sen kummempia paineita, vaikka onkin MM-ralli, Niclas Grönholm pohtii Ylen haastattelussa.

Rallicross säilyy edelleen Grönholmin päälajina, vaikka MM-rallikokeilu kauden 2020 ohjelmistoon ilmaantui.

- Rallissa ajetaan yhdessä kisassa varmasti puolet siitä, mitä ajamme rallicrossissa koko kauden aikana. Rallicross-kilpailuissa on treenit, mutta rallissa vain mennään pätkälle ja heti ajetaan sata lasissa. Varmasti auttaa minua rallicrossissa, että pitää heti olla nopea, Grönholm päättää Ylelle.

Monzan MM-rallin kotisivulle ja tapahtuman lisätietoihin tästä


Tekstin alkuperäislähde: Yle, Emma Hyyppä, https://yle.fi/urheilu/3-11662390, 25.11.2020; kuva: Toni Ollikainen.

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close