AKK Sports Oy:n kolmannet YT-neuvottelut päätökseen

AKK Sports Oy:ssä on saatu päätökseen tämän vuoden kolmannet koko henkilöstöä koskeneet YT-neuvottelut.

AKK Sports Oy:n syyskuussa käymien YT-neuvotteluiden syynä ovat erityisesti koronavirusepidemiasta johtuvat poikkeukselliset olosuhteet, sekä edelleen hyvin epävakaat tulevaisuuden näkymät. Yhtiön tilanne on siis käytännössä hyvin samankaltainen, kuin muillakin urheilun ja tapahtumatoiminnan toimijoilla, joille ei ainakaan toistaiseksi ole kesäkauden osalta kohdistettu alkukevään tapaisia koronatukipaketteja valtiovallan taholta.   

Yhtiön osalta koronaviruksen vaikutukset näkyvät massiivisina tulonmenetyksinä Suomen MM-rallin, Neste Rallin perumisen myötä, sekä yhtiön TV-tuotantoyksikön pitkittyneinä tulonmenetyksinä mm. F1 ja WRC sarjojen osakilpailujen peruutuksien vuoksi. Myös yhtiön alaisten kansallisten SM-arvosarjojen peruutukset ovat aiheuttaneet yhtiölle selvän sarjamaksu- ja yhteistyökumppanituottojen pienenemisen. Lisäksi yhtiöllä on ollut myös muita taloudellisesti kannattamattomia projekteja.

AKK Sports Oy:n taloudelliset menetykset tulevat olemaan koko vuoden 2020 osalta merkittävät ja niillä tulee olemaan kauaskantoiset vaikutukset yhtiön toimintaan. Yhä jatkuvan globaalin talouden häiriötilanteen jatkumisen myötä on käynyt selväksi, että yhtiön kiinteä kulurakenne on nykyisen toimintamallin osalta liian raskas. Yhtiö aloittaakin välittömästi rakenteelliset uudistukset, joissa se karsii liiketoiminnastaan heikkokatteiset / strategisesti vähämerkitykselliset hankkeet pois ja keskittyy jatkossa yhtiön kivijalkaprojektin, eli Suomen MM-rallin ympärille rakentuvan liiketoiminnan tervehdyttämisen.

Käytännössä tämä tarkoittaa Suomen MM-rallin osalta merkittävää rakennemuutosta mm. ympärivuotisen järjestelyorganisaation merkittävän keventämisen ja koko tapahtuman tulevaisuuden resursointiratkaisujen muutoksien muodossa. Osana tätä rakennemuutosta myös yhtiön toimintaan sisältyneen autourheilun SM-sarjat siirtyvät takaisin AKK-Motorsport ry:n alaisuuteen.

YT-neuvottelujen tuloksena yhtiö on irtisanonut lähes kolmasosan koko henkilöstöstään, kun henkilöstömäärään luetan mukaan myös TV-tuotantoyksikön henkilöstö. Lisäksi loppuvuoden ajan kestävät osittaiset lomautukset koskettavat suurinta osaa jäljelle jäävää henkilöstöä. Samalla aloitetaan välittömästi edellä kuvattu yhtiön uuden toimintamallin käytännön organisointi.

Lisätietoja asiasta antaa AKK Sports Oy:n vt. toimitusjohtaja Markus Häkkinen (, p. 040 551 0289).

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close