Kalle Rovanperä täytti 20 vuotta – oma ralliauto jo 8-vuotiaana

Tommi Mäkisen luotsaamassa Toyotan tehdastiimissä MM-rallia ajava Kalle Rovanperä on eittämättä tämän hetken rallin kirkkain suomalaistähti. Tänään, lokakuun 1. päivä tämän superlupauksen mittariin pyörähtää 20 vuotta.

Nuoresta iästään huolimatta, Kalle Rovanperä on ehtinyt kartuttamaan ajokokemusta huomattavasti, sillä jo 4-vuotiaana hän ajoi mönkijällä, 6-vuotiaana autolla ja jo 8-vuotiaana sai oman ralliautonsa. Onhan hän myös suomalaisen ralliautoilija Harri Rovanperän poika. 

Rovanperä ajaa ensimmäistä MM-kauttaan rallin korkeimman luokan tehdastiimikuljettajana ja heti debyyttikautenaan tähyilee MM-pisteiden neljänneltä sijalta palkintosijoja, kun kautta on jäljellä vielä kahden osakilpailun verran. Mikäli Rovanperä onnistuu itsensä kolmen parhaan joukkoon nostamaan, hänestä tulee historiassa kaikkien aikojen nuorin rallin MM-mitalisti. 

- Mitali on otettavissa, jos osaa ajaa. Ei ole helppoa ottaa tärkeitä pisteitä, Rovanperä toteaa tuoreessa HS:n haastattelussa.

Viimeksi suomalainen on voittanut maailmanmestaruuden 20 vuotta sitten ja nyt katseet ovat kääntyneet vahvasti Rovanperän suuntaan, mahdollisena seuraavana tulevaisuuden mestarina. Nuori tähtiainesta oleva Rovanperä ei aikoinaan edes ajatellut tulevansa jonain päivänä rallikuljettajaksi. 

- Sitä en osaa sanoa, mutta sitä tavoitellaan. Totta kai pitää olla selkeä päämäärä. Tässäkin lajissa pääsee korkealle, ja sen eteen on tehty paljon töitä. Itse en koskaan ajatellut, että minusta tulee rallikuski, kun en päässyt ajamaan kilpaa. Vasta 15-vuotiaana uskoin, että ajamisesta voi saada ammatin, kertoo erikoisluvalla 17-vuotiaana ajokortin saanut Rovanperä Ari Pusan tekemässä haastattelussa. 

Arjen työntekoa helpottaakseen, Rovanperä on muuttanut vastikään Viron puolelle Tallinnaan, josta löytyy myös Toyotan tiimin yksi päätoimipaikoista. 

Rovanperän meriittilistalta löytyy edeltäviltä vuosilta muun muassa vuoden 2016 Latvian rallimestaruus, 2015 R2-luokan Latvian mestaruus sekä viimeisimpänä 2019 WCR2 Pro -luokan voitto. 

Suomen MM-ralli haluaa onnitella nuorta suomalaiskuljettajaa merkkipäivänä – onneksi olkoon!


Tekstin alkuperäislähde: HS, Ari Pusa, https://www.hs.fi/urheilu/art-2000006652405.html, 30.9.2020; kuva: Petri Saarelainen / AKK.

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close