Maailmanmestari Trogen vei esikisan – tähtikuskit jännittävistä asetelmista Neste Rally Finland eChallengeen

Neste Rally Finland eChallengen shootout-esikisa saatiin päätökseen lauantai-iltana 1.8., kun Sami-Matti Trogen ja Sami Pajari asettuivat vastakkain kahden viimeisen erikoiskokeen lähtöpisteille. Trogenin vahva ajo aina alkukarsinnoista lähtien siivitti autourheilun monilahjakkuuden voittoon, mutta jopa odotettua pienemmällä marginaalilla AKK:n Flying Finn Future Star -titteliäkin kantavaan Pajariin nähden.

Kolmiosaisessa shootout-esikisassa yhteensä kahdeksan kuljettajaa ottivat mittaa toisistaan Suomen MM-rallin virtuaalisilla erikoiskokeilla WRC 8 -pelissä. Kisan osallistujalistalla komeilivat muun muassa Esapekka Lappi ja Mika Salo. Kisa aloitettiin torstai-iltana alkukarsinnoilla, huipentuen lauantai-iltaan, jolloin jäljellä olivat enää vain kaksi nopeinta kuljettajaa. Jokainen kisa esitettiin sekä Facebookissa niin WRC:n kuin Neste Rallinkin sivuilla että WRC:n virallisella YouTube-kanavalla

Lauantai-illan finaalihuipennuksessa Trogen ja Pajari ajoivat kaksi erikoiskoetta, lyhyen Harjun kaupunkipyörityksen ja legendaarisen Ouninpohjan erikoiskokeen. Ennakkoasetelmista huolimatta, Trogenin voitto ei ollut missään nimessä läpihuudettu, vaan jännitettävää riitti loppuun saakka. Pajari löi Trogenin Harjun erikoiskokeella, mutta Ouninpohjassa autonsa kaatanut Pajari menetti kallisarvoiset sekunnit ja maaliviivalla aikatarkastelun jälkeen Trogen voitiin julistaa mestariksi. 

– Aina on hienoa voittaa, tästä sai taas lisäboostia. Shootout-kisa oli hyvä lämmittely ensi viikkoa varten, ja saihan tässä ihan tosissaan kilpaa ajaakin, että voitto ylipäätänsä irtosi. Onneksi nyt on viikko aikaa treenata ennen kuin vastaan asettuu vielä enemmän kuljettajia ja oikeasti taitavia nimenomaan rallipuolen esports-ammattilaisia, itsellä kun enemmän digitaalisia ajokilometrejä rata-ajon ja rallicrossin puolella, kommentoi Trogen, jolla on meriittilistallaan muun muassa viime vuoden digitaalisen rallicrossin MM-sarjan maailmanmestaruus.

Tähdet kohtaavat Jyväskylässä 8.8. – seuraa paikan päällä tai ruutujen ääressä

MM-rallin digihaaste huipentuu todenteolla Jyväskylän Lutakon satamassa 8.8., kun shootoutissa lämmitelleitä MM-tähtiä haastamaan asettuu nippu kovia eMotorsport-tekijöitä. Vievätkö digitaalisen motorsportin taiturit perinteisen rallin staroja vai toisinpäin, entä aikooko Trogen näyttää kaikille eSports-maailmanmestarin mahdin. Tule paikalle tai seuraa Neste Rally Finland eChallengen lähetyksiä Ylen ja WRC:n kautta Luvassa on jännittävä kattaus Suomen MM-rallin valikoituja erikoiskokeita WRC-pelin virtuaalisessa kisaympäristössä.

Yle Areena seuraa 8.8. digitaalisen rata-autoilun SM-finaalipäivää ja Yle TV 2 lähettää Neste Rally Finland eChallengen finaalin sekä palkintoseremoniat klo 19.00 alkaen. Rallin MM-sarjan promoottori WRC:n sosiaalisen median kanavissa eSports-tapahtuman tunnelmaan pääsee mukaan striimien kautta.

Vapaapääsyinen digitaalisen autourheilun tapahtumapäivä toteutetaan vastuullisesti kaikkia korona-ajan rajoituksia ja turvallisuussuosituksia noudattaen, minkä myötä myös alueilla kokonaisuudessaan olevien vierailijoiden määrä rajataan yhteensä 1 000 henkilöön. Tapahtuman järjestää AKK Sports yhteistyössä kumppaneidensa kanssa.

Lue lisää tapahtumasta » 

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close