Shootout-esikisa kohottaa rallitunnelmaa kohti Neste Rally Finland eChallenge -tapahtumapäivää

8.8. järjestettävästä digitaalisen autourheilun huippupäivästä saadaan esimakua jo tällä viikolla kolmiosaisessa shootout-esikisassa, jossa kahdeksan kuljettajaa ottavat mittaa toisistaan Suomen MM-rallin virtuaalisilla erikoiskokeilla WRC 8 -pelissä. Ensimmäinen osa eli alkukarsinta näytetään torstaina 30.7. klo 21.00 MM-rallin virallisella Facebook-sivulla.

Mitä olisikaan hieno elokuinen tapahtumapäivä ilman kunnollista lämmittelyä. Sitä rallikansalle tarjoaa digitaalisesti toteutettava shootout-esikisa, jossa kahdeksan kuljettajan kattaus mittelöi vauhdikkailla Keski-Suomen sorateillä, Horkan, Päijälän, Ouninpohjan ja Harjun erikoiskokeilla, MM-rallin promoottorin virallisessa WRC-pelissä. 

Shootoutin nimilista on komea, sillä mukana ovat rallin MM-sarjaa M-Sportin väreissä ajava Esapekka Lappi, Junior WRC:n puolella Fordeja käskyttävät Sami Pajari ja Lauri Joona, entinen F1-kuljettaja ja -asiantuntija Mika Salo, autourheilun monilahjakkuus Sami-Matti Trogen, sekä kansainväliset rallivahvistukset Raul BadiuMarco Bulacia ja Roland Poom

Kolmiosainen, tiputuspeli-taktiikalla toteutettava shootout aloitetaan alkukarsinnalla, jossa jokainen kuljettaja kellottaa Horkan erikoiskokeen. Aikavertailun perusteella, joukon neljä nopeinta jatkavat matkaa semifinaaleihin, jossa vuorossa on Päijälän sorahaaste. Päijälän jälkeen jälleen puolet kuljettajista tiputetaan kilpailusta ja vain kaksi joukon nopeinta kuljettajaa matkaavat finaaliin. Finaalikaksikko ajaa poikkeuksellisesti kaksi erikoiskoetta, jotka ovat legendaarinen Ouninpohjan erikoiskoe ja Jyväskylän keskustan perinteikäs yleisöpyöritys eli Harjun erikoiskoe. 

Shootoutin alkukarsinta, semifinaali sekä finaali esitetään WRC:n virallisella Facebook-sivulla kolmena peräkkäisenä päivänä. Alkukarsinta käydään torstaina 30.7. klo 21.00, semifinaali 31.7. klo 21.00 ja finaalia jännitetään lauantaina 1.8. klo 21.00 alkaen. Lähetykset juontaa MM-rallistakin erittäin tuttu ääni, Becs Williams.  

Ketkä kuljettajista ajavat itsensä alkukarsinnoista semifinaaliin ja ketkä jätetään potkimaan renkaita, entä kuka nappaa lopulta kirkkaimman mitalin lauantaina käytävässä finaalissa?

Lue lisää Neste Rally Finland eChallenge -tapahtumasta täältä » 

Klikkaa itsesi mukaan Neste Rally Finland eChallengen viralliseen Facebook-tapahtumaan »

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close