Pandemia puree myös Neste Ralliin: Suomen MM-ralli siirtyy vuoteen 2021

Neste Ralli oli suunniteltu ajettavaksi 6.-9.8.2020 Jyväskylässä ja sen ympäristössä, tapahtuman perinteisillä kotiseuduilla. Suomen suurin vuosittainen urheilutapahtuma olisi juhlinut elokuun alussa 70-vuotiasta taivaltaan juhlakilpailun merkeissä. Sen sijaan, AKK Sports Oy, järjestävä organisaatio, aloittaa nyt Suomen MM-rallin välittömän alasajon tämän vuoden osalta.

Huolimatta siitä, että Suomessa ja osittain kansainvälisestikin Covid-19 -tilanne on kääntynyt parempaan, MM-rallin järjestämisessä vain kahden kuukauden päähän on liikaa avoimia tekijöitä ja riskejä niin terveyteen, turvallisuuteen kuin talouteenkin liittyen. 

Covid-19 tilanteen kehittymisen ennustettavuuden lisäksi suurimmat epävarmuustekijät liittyvät muun muassa siihen, ettei tällä hetkellä ole selvyyttä, tulevatko yleisötilaisuuksia koskevat rajoitukset jatkumaan jossain muodossa myös heinäkuun jälkeen ja miten esimerkiksi ulkomaalaisten kilpailijoiden, tiimien ja yleisön matkustaminen turvallisesti Suomeen olisi mahdollista elokuussa. MM-rallin järjestelyiden vaatimia panostuksia ei näin ollen ole perusteltua jatkaa, koska vallitsevassa tilanteessa myös tapahtuman taloudelliset riskit kasvavat järjestäjän näkökulmasta merkittävästi. 

– Vaikka Neste Rallin peruuntumiseen oli pitkin kevättä osattu jo valmistautuakin, on toki selvää, että päätös oli monella tapaa vaikea. Haluamme peruutuksella osoittaa vastuullisuutta aivan kaikkia sidosryhmiämme sekä koko yhteiskuntaa kohtaan. Terveys ja hyvinvointi ovat aina etusijalla. Suuntaamme katseet luottavaisina vuoteen 2021, jolloin pääsemme vihdoin juhlimaan 70-vuotiasta rallia ansaitusti hyvissä tunnelmissa yhdessä katsojien, kilpailijoiden, tapahtumantekijöiden sekä pitkäaikaisten että uusien kumppaneidemme kanssa, kuvailee Neste Rallin promoottori Jani Backman.

– Tutkimme tapahtuman siirtämistä myöhemmälle syksyyn, mutta arviomme siirron toteuttamisen epävarmuustekijöistä puhuivat valitettavasti peruutuksen puolesta. Erityisesti haluamme kiittää kaikkia niitä vapaaehtoisia, jotka olivat jo sitoutuneet tämän vuoden tapahtuman läpivientiin ja tehneet sitä ammattiorganisaatiomme rinnalla aina viime syksystä saakka – vielä tästä noustaan, otetaan ensi vuonna uusiksi, summaa Neste Rallin kilpailunjohtaja Kai Tarkiainen.

Neste Rallin järjestäjällä, AKK Sports Oy:llä, on sopimus rallin MM-sarjan kaupallisten oikeuksien haltijan, WRC Promoter GmbH:n, kanssa osakilpailun järjestämisestä kaudella 2021. FIA:n hallinnoiman rallin MM-sarjan ensi vuoden kalenteri varmistuu myöhemmin tänä vuonna.

Vaikka Keski-Suomen soratiet hiljenevät MM-rallin osalta, jatkuu WRC-kilvanajo digitaalisen rallin maailmassa tänä vuonna. Lisätietoa Suomen MM-rallin uudesta, sekä autourheilupelien harrastajille että suurelle yleisölle suunnatusta kilpailukonseptista, julkaistaan kesä-heinäkuun vaihteessa. 

TÄRKEÄÄ TIETOA LIPUISTA
Kaikki Neste Ralliin 2020 ennakkoon ostetut lahjakortit/pääsyliput siirretään vuoden 2021 Suomen MM-rallin lahjakorttien/pääsylippujen ennakkotilauksiksi. Mikäli asiakas haluaa peruuttaa tämän vuoden lahjakortti-/pääsylipputilauksen, hänelle hyvitetään lipun hinta ilman verkkokaupan palvelu- ja toimituskuluja. Lipunmyynti ensi vuoden tapahtuman osalta käynnistetään syksyllä. Lisätietoa tapahtuman Liput- ja VIP- osioista sekä AKK:n verkkokaupasta, Flying Finn Shopista.


Lisätietoja:

Promoottori Jani Backman, , 040 522 4346
Kilpailunjohtaja Kai Tarkiainen, , 040 846 6766

Kuva: Toni Ollikainen/AKK

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close