Neste Rallin organisaatio vahvistuu: MM-rallikonkari apulaiskilpailunjohtajaksi

Mittavasti kokemusta ja menestystä MM-ralliurallaan kerännyt Miikka Anttila liittyy vahvistamaan Neste Ralli -organisaatiota. Anttila nähdään kilpailussa apulaiskilpailunjohtajan roolissa, ralliasiantuntijana.

Miikka Anttila, 47, on urakoinut yhteensä 220 MM-rallia, mikä saavutuksena riittää päihittämään kaikki muut MM-kuljettajat tällä hetkellä. Anttila aloitti kartanlukijan uransa MM-sarjassa 1999, joten tänä vuonna Ruotsin rallin jälkeen voidaan puhua jo neljännestä vuosikymmenestä lajin kuninkuustasolla. Viimeisimpien vuosien aikana kuljettajaparinaan Anttilalla on toiminut Jari-Matti Latvala

Nyt Suomen MM-rallin 70. juhlavuonna Anttila tarttuu uusiin haasteisiin, toimien asiantuntijana osana Neste Rallin kilpailunjohtoa. Apulaiskilpailunjohtajan roolissa Anttila tulee ottamaan vastuuta rallin eri osa-alueilla, erityisesti niillä sektoreilla, joissa pitkästä kilpailijakokemuksesta ja sen tuomasta näkemyksestä on eniten hyötyä.

– Toivotamme Miikan lämpimästi tervetulleeksi porukkaan. Hänellä on varmasti paljon annettavaa Neste Rallin johtotiimiin itseni ja apulaiskilpailunjohtaja Kari Nuutisen rinnalla, etenkin kun rallin tekemisen ”salat” alkavat aueta. Tällaisena poikkeusaikana myös MM-ralliorganisaatio rakentaa tulevaa tiiviin yhteishengen kautta, joten Miikan mukaantulo on meille koko organisaatiossa positiivinen uutinen, kuvailee kilpailunjohtaja Kai Tarkiainen.

Anttilalla on jo historiassaan kevyt kosketuspinta Suomen MM-rallin tekemiseen, sillä vuonna 2006 hän toimi kilpailijoiden yhdyshenkilönä tapahtumassa. Samana vuonna siemen tänä vuonna viimein toteutuvalle ajatukselle istutettiin. Uusiin haasteisiin kokenut ralliasiantuntija lähtee mielenkiinnolla.

– Tiedossa on hirveästi opittavaa, mikä osaltaan lisää mielenkiintoa ja motivaatiota. Voidaan sanoa, että tähän asti olen ollut tapahtumassa asiakkaana ja palvelun tilaajana, kun nyt siirrynkin palveluntarjoajan rooliin, joten lähtökohta on toisenlainen. Kilpailijoiden yhdyshenkilön roolissa toimiminen aikoinaan avasi silmiä kokonaisuudelle, mutta nyt hyppääminen organisaation johtotiimiin avaa niitä varmasti vielä enemmän. On mahtavaa päästä näkemään se toinen puoli, muualta kuin kuljettajan kabiinista käsin, Anttila kertoo odotuksistaan.

– Toivon, että ammattitaidostani on hyötyä organisaatiolle. Uskon, että pystyn antamaan perspektiiviä tekemiseen ja ainakin referenssini ovat kohdallaan; olen nähnyt mitä muut tekevät ja mitä itse olen tehnyt. Suomen MM-ralli on jo niin korkealla tasolla, että omin silmin nykyistä on vaikea lähteä paljoa parantamaan. Mutta tason säilyttäminen ja kehityksen etulinjassa pysyminen tarjoilevat toki hyvän haasteen, hymyilee Anttila loppuun. 

Suomen MM-ralli seuraa järjestelyissään hallituksen ja poikkeuslain mukaisia määräyksiä sekä Kansainvälisen Autoliitto FIA:n ja rallin MM-sarjan promoottorin WRC:n ohjeistuksia, ja tiedottaa ajantasaisesti kanavissaan tapahtumaan sekä sen mahdollisiin muutoksiin liittyvistä toimista.

Kuva: Santeri Rosenvall/AKK

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close